natječaj

Prijavite filmove na 11. Vukovar Film Festival


vrijeme: 21.08.2017. - 26.08.2017.
prijava: 01.07.2017.
mjesto: Vukovar

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 11. Vukovar film festivalu, Festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 21. do 26. kolovoza. Natječaj je otvoren do 1. srpnja 2017.!

U konkurenciju festivala primaju se dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav, a to su redom: Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju - Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.
 
Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni poslije 1. siječnja 2016. Filmovi moraju biti titlovani na engleskom jeziku. Filmove za selektorski tim treba poslati na DVD-formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com.
 
Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autore molimo da šalju isključivo kopije filmova. Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni 'naljepnicama' sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja i vrsta zvuka.

Prijava filma, uz DVD s filmom ili link na screener, treba sadržavati sljedeće:
- popunjenu prijavnicu
- životopis i cjelovitu filmografiju redatelja, uključujući i popis nagrada;

Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 1. srpnja 2017. Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj DVD kopije filmova, izabranih za natjecateljsku konkurenciju, ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji radi promocije festivala.

Nagrade Vukovar film festivala su sljedeće:
Nagrada za najbolji dugometražni film - otkup prava za distribuciju
Nagrada za najbolji kratkometražni film - 500 eura
Nagrada za najbolji dokumentarni film - 1000 eura

Prijavnicu možete preuzeti klikom na ovu poveznicu, a više detalja potražite na www.vukovarfilmfestival.com

(R.P.B., 06.04.2017)