Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fanzina u Kasarni u Fažani

U Prostoru urbane kulture Kasarna Fažana, u petak 31. svibnja s početkom u 20 sati, održati će se otvorenje izložbe fanzina kojom će se predstaviti radovi nastali na radionici Print Zine 2019.
vrijeme: 31.05.2019.
mjesto: Kasarna Fažana

Radionica Print Zine 2019 održana je u Kasarni u Fažani od 24. do 28. svibnja s ciljem upoznavanja mladih s praksama izražavanja kroz fanzinsku kulturu. Kroz radionicu polaznici su imali prilike upoznati razne mogućnosti koje nezavisno izdavaštvo nudi, koristeći pritom razne medije i eksperimentalne pristupe u stvaranju.
 
Na izložbi će se u petak predstaviti radovi 15 polaznika, koji su sveukupno izradili 18 fanzina. Izložba nastoji publici približiti fanzine kao oblik izdavaštva koji potiče na potpuno slobodno i kreativno izražavanje bez pravila i ograničenja. Uz gotove fanzine na izložbi će biti prikazani i razni materijali nastali u procesu, kao i arhiv nezavisnih publikacija Fanzinoteka.
 
Voditelj radionice je Oleg Morović a predavači su bili Leon Zuodar i Miha Perne iz Slovenije.

Prostor urbane kulture namijenjen je aktivnom provođenju slobodnog vremena i oživljavanju kulturno-umjetničke scene u Fažani kontinuiranim kulturnim programima poput filmskih projekcija, izložbi, koncerata, edukativnih radionica i predavanja.