Preskočite na glavni sadržaj

Splitski HNK: Zbog autorskih prava promjena naslova baleta

Plesna predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, najavljena kao 'Balet o jednoj mladosti', premijerno će se održati u petak, 31. svibnja, pod naslovom 'Balet o mladosti', priopćeno je iz splitskog HNK.
vrijeme: 31.05.2019.
mjesto: Split; HNK, Trg Gaje Bulata 1
url: http://www.hnk-split.hr

Do promjene naslova došlo je na traženje vlasnika autorskih prava pjesme O jednoj mladosti, koja se također neće izvoditi u sklopu predstave.


Balet o mladosti predstava je Baleta HNK Split u koreografiji Igora Kirova, uz glazbu popularnih domaćih šlagera i šansona mahom iz šezdesetih godina.


Premijerna izvedba u petak, 31. svibnja, počinje u 20,30 sati, a repriza je na programu 1. lipnja u 20 sati.


Prema pisanju medija, v.d. intendanta splitskog HNK-a Goran Golovko potvrdio je da plesna predstava, najavljena kao Balet o jednoj mladosti, neće biti izvedena pod tim nazivom jer je na adresu te kazališne kuće stigao dopis jednog odvjetničkog ureda u kojemu se traži da odustanu od spomenutoga naziva predstave. U dopisu je zabranjena i izvedba skladbe "O jednoj mladosti" poznatog evergreena hrvatskog skladatelja Karla Matikoša u izvedbi Josipe Lisac, koja je i nositeljica autorskih prava za tu pjesmu. (Hina)