Preskočite na glavni sadržaj

Moderna verzija 'Orašara' u koreografiji Valerija Petroviča Kovtuna u prosincu u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u prosincu baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet koja će za zagrebačku publiku izvesti slavnu božićnu bajku 'Orašar' na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji istaknutog koreografa Valerija Petroviča Kovtuna u modernom ruhu i obogaćenu specijalnim efektima.
vrijeme: 15.12.2019.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr
Kako se ističe u najavi, baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, u umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta dok u pokretima spremno prihvaća elemente moderne koreografije. Domaća publika većinu je članova trupe već imala priliku gledati u baletima poput "Radio & Juliet", "Quatro" te "The Great Gatsby", izvedbama za koje se uvijek tražila ulaznica više.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji najpoznatijeg i najtraženijeg zimskog baleta ukrajinski su umjetnici dali moderniji izgled, pa će tako gledatelji u priči o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog orašara kojim se razbijaju orasi te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, uz glazbu Čajkovskog moći doživjeti svijet potpuno različit od našega.

U kvalitetu njihove verzije slavne božićne bajke, ispričane baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja Valerija Petroviča Kovtuna, dosad se uvjerila publika diljem svijeta, te su samo prošle godine predstavu izveli više od sedamdeset puta diljem Europe i Kine. Na pozornici Lisinskog gostovat će 15. prosinca.

"Obogaćena impresivnim svjetlosnim i specijalnim efektima uz glazbu Petra Iljiča Čajkovskog, velika božićna bajka u Lisinskom zasigurno će svima pružiti nezaboravan doživljaj u doba adventa, obogaćen vrhunskom umjetničkom postavom i impresivnim produkcijskim zahtjevima koji se u potpunosti mogu realizirati i pravilno proživjeti jedino u hramu glazbe", poručuju iz Lisinskog. (Hina)