Preskočite na glavni sadržaj

Besplatan koncert Ifriqiyya Electrique u klubu 'Močvara'

Svjetske world music zvijezde, Ifriqiyya Electrique se nakon dvije godine vraćaju u Močvaru, 31. svibnja, u sklopu svoje velike europske turneje te nam ponovo donose čudesan spoj ritualne tradicije Magreba i elektro-industrijske glazbe. Ulaz na koncert je besplatan!
vrijeme: 31.05.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
url: https://www.facebook.com/mochvara/
Kada se prije dvije godine pojavila na sceni, grupa Ifriqiyya Electrique je iznenadila i one najprogesivnije glazbene zaljubljenike. Naime, glazba koju ova skupina izvodi donosi pomalo nevjerojatan spoj izvorne tradicije stare stotinama godina i suludih modernih zvukova. Sama grupa je nastala kada je gitarist François Cambuzat, zajedno s basisticom Giannom Greco, proveo nekoliko mjeseci u pustinjama Tunisa. Tamo se susreo s ritualom naroda Banga koji je obilježen tradicijskom sufi trance glazbom. François je prepoznao potencijal ove glazbe te se udružio s trojicom pjevača, glazbenika i plesača (Yahya Choucjen, Fatma Chebbi i Tarek Soltan) te je tako nastala grupa Ifriqiyya Electrique.

 

Prošle godine je Ifriqiyya Electrique pripremao novi materijal, a njihov drugi album "Layler Et Booree" donosi sve ono što smo čuli na prvom albumu, ali u još jačem intenzitetu – taj čudni spoj sufi rituala i elektro-industrijske glazbe jednostavno vas baca u stanje transa, a sve to se najbolje osjeti na koncertnim nastupima. Močvara će imati čast po drugi put ugostiti ovu neponovljivu grupu koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

 

Koncert se odvija u sklopu Močvarinog programa Vrelo zvuka posvećenog promociji etno/world music/tradicijske glazbe pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

 

Facebook event