Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje završne izložbe WHW Akademije

U utorak, 4. lipnja otvara se završna izložba polaznika i polaznica zagrebačke WHW Akademije Otvorena Nova / Otvoreni studio koja će se moći vidjeti na dvije lokacije: u Galeriji Nova od 18 do 20 sati, te u Studiju Davida Maljkovića od 20 do 23 sata.
vrijeme: 04.06.2019.
mjesto: Zagreb; Galerija Nova, Teslina 7 i Studio Davida Maljkovića, Kralja Držislava 8
url: https://www.facebook.com/galerijanova

WHW Akademija je osmomjesečni međunarodni edukativni program za umjetnike i umjetnice koji su na početku razvijanja svoje prakse. Polaznici i polaznice prve godine WHW Akademije, ujedno i sudionici završne izložbe su: Laura Barić, Jakub Danilewicz, Philippa Driest, Vida Guzmić, Larion Lozovoy, Petra Mrša, Jelena Petric i Paky Vlassopoulou. Voditelji završne izložbe polaznika i polaznica su umjetnici i predavači s WHW Akademije Ben Cain i Tina Gverović.
 
Galerija Nova je na dva tjedna prije otvorenja izložbe postala aneks WHW Akademije – mjesto učenja, sredstvo kojim se ispituju razmišljanja i strategije. Rad u Galeriji Nova dijelom je povezan s iskustvima i susretima polaznika i polaznica na WHW Akademiji. On je također usmjeren na izvedbu uvjeta za samo učenje te na postavljanje pitanja o ulogama studenata i učitelja – mogu li se ove pozicije otkriti i dovesti u pitanje kroz neki tip uređenja prostora, te što se može naučiti od same Galerije Nova? Svakako, galerija je mjesto gdje se proizvodi slika o umjetniku što je također čini predmetom konvencije, discipline i strukture koje se sudaraju s neurednom prirodom umjetničke osobnosti.

WHW Akademija će na dan otvorenja izložbe u Galeriji Nova imati i otvoreni studio  u prostoru Studia Davida Maljkovića koji su polaznici koristili tijekom trajanja programa, a koji se sastoji od različitih radova u raznim fazama razvoja.
 
Izložba u Galeriji Nova otvorena je do 29. lipnja 2019.
Radno vrijeme Galerije Nova: utorak – petak, 12 do 20h; subota 11 do 14h.

Podrška: Erste foundation, Foundation for Arts Initiatives, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Trust for Mutual Understanding, Zaklada Kultura Nova