Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Zorana Kakše u Galeriji Karas

U utorak, 4. lipnja, u 19 sati, u Galeriji Karas otvorit će se izložba umjetnika Zorana Kakše pod nazivom 'Interview with Myself'.
vrijeme: 04.06.2019.
mjesto: Zagreb; Galerija Karas
url: https://www.hdlu.hr/
 

“Eterična dimenzija Kakšina ciklusa u kojemu naš autor vodi dijalog sa samim sobom, odnosno sa svojim sjećanjima i usputnim zapažanjima, začela se svjetlosnim virenjem kroz luknjicu. Ta sitna zjenica izrađena na nekim potrošnim kutijama, koja iz svjetlosnoga kaosa uspostavlja red i čija je bistrina – točnije, bistrina na retini odražene i stvorene slike – razmjerna vremenu izlaganja dnevnim satima i noćnim rasvjetnim tijelima, suštinska je i prva sastavnica stvaralačkoga niza obilježenoga misaonom i izvedbenom delikatnošću.” Iz predgovora, Nikola Albaneže

 

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Maturirao 1993. godine na Grafičkom odjelu  Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu kod prof. M. Poljana. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, na Nastavničkom odsjeku (Grafika) u klasi prof. I. Šiška. Radio kao učitelj Likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda na oltarima Samostana sv. Leonarda u  Kotarima (Žumberak), na Pulskom poliptihu iz crkve sv. Franje (Pula) te Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Radi u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja te kao učitelj Likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu. Imao 12 samostalnih i 112 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.