Preskočite na glavni sadržaj

Panel s umjetnicima - Vitraj odvažnih

Završni događaj kulturno - edukacijskog projekta Lanterna pod nazivom 'Vitraj odvažnih' održat će se 7. lipnja u Školskom muzeju u Zagrebu, s početkom u 18,30 sati, u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska. 'Vitraj odvažnih' je susret s pjesnicima i književnicima koji će mladima približiti značaj i ljepotu stvaranja književnih djela i umjetničkih klasika.
vrijeme: 07.06.2019. 18,30 h
mjesto: Zagreb, Hrvatski školski muzej, Trg Republike Hrvatske 4
url: http://www.hsmuzej.hr/
Također, pjesnici i književnici će govoriti o odabiru pisanja kao svom autentičnom znanju i o brojnim drugim temama koje će mlade potaknuti na stvaranje vlastitih književnih i umjetničkih djela.

 

Na Vitraju odvažnih u petak 7. 6. 2019. godine u 18:30h u Školskom muzeju će govoriti:

Ivana Šojat, višestruko nagrađivana književnica i prevoditeljica;

Daniel Miščin, filozof i književni kritičar;

Stjepan Lice, pjesnik i književni kritičar.

 

Lanterna je kulturno - edukacijski program sastavljen od 7 događaja (6 radionica + završni događaj "Vitraj odvažnih").

 

Cilj projekta je osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak, educirati ih o temeljnim ljudskim vrijednostima kao što su ljudsko dostojanstvo i sloboda, osvijestiti ih o važnosti međuljudskih odnosa i solidarnosti te im dati priliku da u međusobnoj raspravi nauče slušati i argumentirano iznositi svoja razmišljanja. Lanterna je projekt koji dopušta mladoj osobi da se iznova oduševi jednostavnošću i mudrošću kojom zrači pisana riječ.