Preskočite na glavni sadržaj

11. Ganz nove Perforacije, festival nezavisne autorske produkcije

Ganz nove Perforacije, jedini hrvatski festival autorske produkcije koji okuplja nezavisne umjetnike suvremenog kazališta, plesa i performansa ove godine održava se jedanaesti put od 7. lipnja do 11. listopada 2019. u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Splitu, Koprivnici, Zadru i Osijeku u organizaciji Domina i u suradnji s brojnim umjetnicima i organizacijama nezavisne i institucionalne kulturne scene te građanima. 
vrijeme: 07.06.2019.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Split, Koprivnica, Zadar i Osijek
url: https://thisisadominoproject.org/
Od privatnih stanova koji postaju samoorganizirana kazališta preko otvorenih gradskih i zelenih površina do nezavisnih galerija i institucionalnih kazališta, Ganz nove Perforacije i projekti nezavisnih umjetnika naseljavaju do sada najveći broj intimnih i javnih prostora gradova. Baveći se politikama kulturnih prostora i poboljšanjem uvjeta umjetničkog stvaranja, ovogodišnje festivalsko izdanje računa i na „malu“ ali konkretnu pomoć pojedinaca s kojima osmišljavamo drugačije modele svakodnevnih kulturnih politika, izjavila je Silvija Stipanov, umjetnička voditeljica festivala, dodavši kako festivalski program počinje već 7. lipnja s festivalom unutar festivala, drugačijim formatom kazališta koje dolazi u domove građana  - Homesick festivalom koji će do 30. lipnja otvoriti čak 17 mikro-kazališta u zagrebačkim i dubrovačkim stanovima.

 

Festival ove godine podržava i predstavlja osam premijera i jednu pretpremijeru hrvatskih i međunarodnih kazališnih i plesnih umjetnika, Noć performansa u šest gradova, četiri reprizne izvedbe hrvatskih plesnih umjetnika, umjetničko-ekološku instalaciju, mini konferenciju, dvomjesečni mentorski laboratorij za mlade umjetnike, dvije radionice za izvedbene umjetnike i kustose, četiri rezidencije i prezentacije festivalskih međunarodnih koprodukcija i skrivenu premijeru dokumentarnog filma uključujući sveukupno 77 umjetnika iz najrazličitijih polja umjetničkog djelovanja iz Hrvatske, Danske, Sjeverne Irske, Španjolske, Austrije i Japana.

 

Više informacija o programima nalazi se na https://thisisadominoproject.org