Preskočite na glavni sadržaj

'Extinction Room' u Art radionici Lazareti

U subotu, 8. lipnja, u 20,30 sati, u dubrovačkoj Art radionici Lazareti održat će se javna prezentacija projekta 'Extinction Room', kojeg će izvesti Sergiu Matis i Mila Pavićević.                                                  
vrijeme: 08.06.2019. 20,30 h
mjesto: Dubrovnik; ARL, Frana Supila 8
url: https://hr-hr.facebook.com/ARL.Dbk/
 

Extinction Room, javna prezentacija projekta

 

koncept i koreografija: Sergiu Matis

izvedba: Sergiu Matis i Mila Pavićević

dramaturgija: Mila Pavićević

dizajn zvuka: AGF aka Antje Greie, Žarko Dragojević

vizual: Philip Ingman

produkcija: Matija Prica / Centar za dramsku umjetnost

koprodukcija: Art radionica Lazareti

 

Extinction Room je nastavak projekta Hopeless. u kojem koreograf Sergiu Matis istražuje ideju «prirode» u zapadnom društvu, te ideju reprezentacije te prirode u umjetničkim i kulturnim proizvodima u trenutku kada su nam stručnjaci za klimatske promjene dali dopuštenje da paničarimo. Kao polaznu točku Hopeless. uzima pastoralna poezija iz Antike. Opisi idilične prirode služe izvođačima kako bi prirodu rekonstruirali i oživjeli je za vrijeme izvedbe. Extinction room je sazdana od ostataka prirode – datoteka i informacija, kolekcije zvukova izumrlih i ugroženih vrsta ptica iz Macaulay Library i Xeno Canto Foundation. Izvođači se prisjećaju priča od tim vrstama dok slušaju njihove zvukove, krikove i pjesme. Narativi izumiranja isprepleteni su s mitovi o pticama, folklornim pjesmama, folklornim plesovima, tradicionalnim tabuima.

 

Premijere i izvedbe projekta Extinction room održat će se u centru za likovne umjetnosti Bozar, u Bruxelles u sklopu izložbe Constantina Brancusi za vrijeme festivala Europalia od listopada 2019. do siječnja 2020, te u sklopu festivala Tanznacht Berlin u rujnu 2020. Prezentacija u Dubrovnika prva je javna prezentacija projekta.

 

Projekt se realizira uz potporu: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Dubrovnik, 4Culture Association (Bukurešt, Rumunjska) i AFCN (Rumunjska)

 

Rad Centra za dramsku umjetnost i Art radionice Lazareti podržava Zaklada kultura Nova.