Preskočite na glavni sadržaj

Kalvarija pod zvijezdama - 1. Ljetni festival smijeha

Ri teatar u razdoblju od 14. lipnja do 13.  srpnja organizira 1. ljetni festival smijeha pod nazivom 'Kalvarija pod zvijezdama'. Svi programi će se održavati na otvorenom, tj. na terasi Kulturnog centra Kalvarija, predstave u 21 sat, a radionice u popodnevnom terminu.
vrijeme: 14.06.2019.
mjesto: Rijeka; terasa Kulturnog centra Kalvarija
url: https://www.ri-teatar.hr/
Ri Teatar svake godine obogaćuje svoj program sa nekim novijim i kvalitetnijim izvedbama i manifestacijama. Nakon 18 sezona Kulturnog centra Kalvarija i nakon više od 50 godina od posljednje izvedbe na popularnoj terasi Thalia opet se otvara ljetna terasa za scenske izvedbene djelatnosti. Ove godine su to najgledanije hit komedije iz proteklih sezona: „Autotrolej i mi 4“ i „50 nijansi zelene“; ljetne hit komedije koje su gostovale proteklih ljeta po cijelom Jadranu, a riječka publika ih nije imala prilike vidjeti: „Izvorno hrvacko“ i „Loto“; dvije gostujuće predstave: „The mute show“ iz Karlovca i „Konačno nešto normalno“ iz Bjelovara; dvije besplatne radionice: radionica pisanja scenarija „Scenopis“ Tene Ružić i pokazni sat „Škole glume Ri Teatra“ Bojana Lakoša; te kao veliko finale i zatvaranje festivala, najnovija premijerna izvedba ljetne komedije Ri Teatra „Crna kutija“.
 
U novoj komediji Ri Teatra „Crna kutija“ nije apsolutno ništa „crno“, čak niti bijelo ni sivo već je sve prilično obojeno šarolikim bojama

Sve započinje padom aviona F16 na jedan mali otok negdje na Jadranu, koji ima razvijen podvodni turizam – 2 ronilačka kluba u vlasništvu dva brata. Redoviti su i „mali“ potresi na otoku. Igrom slučaja avion padne točno na lokalno groblje i tu nastaje novi problem……kako saznati gdje je koja nadgrobna ploča stajala…... U početku misle da je to opet neki potres, ali ubrzo shvaćajući o čemu se radi, mještani imaju novi problem – crna kutija koja je sve snimila u trenutku pada. Znajući da su tu kobnu noć svi mještani radili ono što ne bi smjeli – počinje hitna potraga za crnom kutijom. Kada se u sve to uključe tajni agenti, velečasni iz te župe, hrvatska vlada, ostali otočani - tu priča dobiva potpuno nove razmjere. Svi traže samo jednu stvar – crnu kutiju. Gdje je crna kutija – nitko ne zna!

Ali, narančasta……….to je već potpuno druga stvar.

Predstava „Crna kutija“ je duhoviti prikaz mentaliteta naših ljudi na koji će se publika zasigurno nasmijati, a neki i prepoznati.

Malu glumačku ekipu čine već iskusni, profesionalni glumci Bojan Lakoš, Krešo Medaković/Hrvoje Tomečić i David Petrović potpomognuti mladim glumicama: Nana Spadoni i Kristina Korman. Tekst potpisuje Donato Jurković, režiju Tomislav Vičević, scenografiju Marko Dorčić, a tehničko vodstvo Igor Kondić. 


Radionice “Scenopis” i “Škola glume”


Obje radionice su namjenjene starijima od 17 godina i besplatne su.

“Scenopis” – radionica pisanja scenarija je za sve one koji žele saznati određena pravila pisanja tekstova za kazalište. Voditelj radionice je Tena Ružić, autorica i redateljica mnogih dramskih predstava.

Zbog limitiranog broja polaznika radionice, obavezna je prijava na mail: ri.teatar@ri.t-com.hr ili na gsm. 099/806-0606 (Tena Ružić). 

“Škola glume” – pokazni sat je za one koji se namjeravaju profesioonalno baviti kazališnom glumom i za one koji se još nisu za to odlučili. Prijaviti se mogu i oni sa završenom školom glume Ri Teatra i oni koji se tek namjeravaju upisati.

Zbog limitiranog broja polaznika radionice, obavezna je prijava na mail: ri.teatar@ri.t-com.hr ili na gsm. 091/253-8991 (Bojan Lakoš).