Preskočite na glavni sadržaj

Književna senzibilizacija: Sirija

Hrvatski PEN centar i Knjižnice Grada Zagreba najavljuju tribinu 'Književna senzibilizacija: Sirija' u utorak, 11. lipnja, s početkom u 18,30 sati, u Knjižnici Kajfešov brijeg. Svoja iskustva u potrazi za azilom u Turskoj, Austriji i Hrvatskoj podijelit će Nibal Alhallaq koja je nedavno dobila međunarodnu zaštitu u našoj zemlji.
vrijeme: 11.06.2019. 18,30 h
mjesto: Zagreb; Knjižnica Kajfešov brijeg, Ul. Grada Gualdo Tadino 4
url: http://www.kgz.hr/hr
Gosti:

Nibal Allhalaq, gošća iz Sirije
Ivan Sršen, nakladnička kuća Sandorf
Ksenija Banović, prevoditeljica
Moderira: Danijela Petaros Globan
 
Sadašnju situaciju u Siriji približit će nam Ivan Sršen kroz grafički roman Zenobia Mortena Dürra i Larsa Hornemanna (prev. s danskog Dora Maček); ratnu priču iz Alepa Francesce Borri  Sirijska prašina (prev. s talijanskog Antonija Radić) te reportažu Wolfganga Bauera Preko mora: Sirijci bježe u Europu (prev. s njemačkog Nenad Popović).
 
O projektu Književna senzibilizacija govorit će Ksenija Banović iz Građanske inicijative Dugave, koji je krenuo sa ciljem senzibiliziranja lokalne zajednice u Dugavama, kvartu na čijoj je periferiji smješten Porin - prihvatilište za tražitelja azila.  Kroz ovaj ciklus tribina propituje se možemo li kroz književnost, ali i razgovor sa samim tražiteljima azila, potaknuti međusobno razumijevanje i socijalnu inkluziju.
 
Projekt se od 2017. g. provodi u suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i Hrvatskim P.E.N. centrom.