Preskočite na glavni sadržaj

Solistički recital Dore Petković u Glazbenoj školi u Varaždinu

U petak, 14. lipnja u 19.30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, solistički recital održat će mlada varaždinska pijanistica, bivša učenica varaždinske glazbene škole, Dora Petković. Ulaz na koncert je slobodan.
vrijeme: 14.06.2019.
mjesto: Glazbena škola u Varaždinu
url: https://glazbena.hr/

Na programu će biti djela Bacha, Beethovena, Kempfa, Ravela, Rahmanjinova i Chopina. Varaždinskoj publici predstavit će tako svoj diplomski koncert koji uskoro izvodi u Zagrebu.

Dora je trenutno studentica pete godine studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Srđana Čaldarovića. Tijekom studija osvajala je nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima,  a u posljednje vrijeme  valja istaknuti nagradu Marina Bondarenko na poznatom masterclassu Tel Hai u Izraelu 2018. godine i apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju "Citta di Palmanova", Italija, 2019., s osvojenih  99 od 100 mogućih bodova. Prošlu akademsku godina provela je u Parmi, Italija, gdje je njezin nastup kao solistice u izvedbi Rahmanjinove Rapsodije na temu Paganinija bio posebno zapažen.