Preskočite na glavni sadržaj

Ernest van der Kwast na tribini Razotkrivanje

Na tribini Razotkrivanje, u srijedu, 12. lipnja, od 18 sati, u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu gostovat će nizozemski pisac Ernest van der Kwast.
vrijeme: 12.06.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; Medijateka Francuskog instituta u Zagrebu, Preradovićeva 5
url: https://fraktura.hr/
Razgovor s autorom, uz simultani prijevod s engleskog, vodit će urednik Seid Serdarević.

 

Program se održava uz potporu Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske i Nederlands Letterenfonds / Dutch Foundation for Literature.

              

Na pitanje može li povijest sladoleda biti topla, može li nas ugrijati osvjetljujući one tajne predjele koje dijelimo svi, pričajući o sumnjama i očekivanjima, o ljubavi i obitelji – fantastični Sladoledari imaju samo jedan odgovor: kategorično da!

 

Je li sladoled ikome donio nesreću? Je li se zbog njega netko posvadio, udaljio, ozlovoljio? Je li odgovarajuća kombinacija okusa ikoga otjerala na drugi kraj svijeta, natjerala u podrum, ili – ne daj bože – u pjesništvo? Postoji li na ovom svijetu osoba koju sladoled – makar na jedan sladak trenutak – nije učinio sretnom? U svome međunarodno uspješnom romanu Sladoledari Ernest van der Kwast odat će nam sve, a njegova priča o obitelji Talamini, glasovitoj dinastiji sladoledara-umjetnika, i njezinoj crnoj ovci Giovanniju, koji svoj životni poziv pronalazi u poeziji i putovanjima, osvojit će nas duhovitošću i poetičnošću.