Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Glazbe prije svega' Zdenke Weber

U četvrtak, 13. lipnja u 19 sati, u prostoru HKZ - Hrvatskog slova u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige hrvatske muzikologinje i diplomatkinje dr. sc. Zdenke Weber: Glazbe prije svega (1995.-2018.).
vrijeme: 13.06.2019.
mjesto: Zagreb, Hrvatsko slovo, Hrvatske bratske zajednice 4

U predstavljanju sudjeluju: mag. art. Eva Kirchmayer-Bilić, urednica knjige; Jana Haluza, muzikologinja i autorica dr. sc. Zdenka Weber.

Glazbeni dio programa izvest će studenti Muzička akademije u Zagrebu.

„Jedinstvena osobnost, pojava i djelovanje hrvatske muzikologinje i diplomatkinje dr. sc. Zdenke Weber tijekom gotovo polustoljetnog neumornog, neprekidnog, upornog, savjesnog i predanog služenja glazbi, umjetnosti, kulturi, točnije tisućama pojedinaca koje je u tom vremenskom razdoblju susretala i o kojima je pisala, uistinu je zadivljujuća i zacijelo nema sličnog primjera u hrvatskoj novijoj povijesti. (…)
Ova knjiga koja, premda želi obuhvatiti svo djelovanje dr. Weber u Hrvatskome slovu, tek je djelić najvažnijih glazbenih trenutaka iz njezina prebogatoga životnog puta i iskustva koja je od 1995. godine dijelila s čitateljima Hrvatskoga slova, objavljujući ih od samog osnivanja ovoga tjednika za kulturu. Želim vjerovati da će ova knjiga biti poticaj mladim i novim naraštajima glazbenika i muzikologa za istraživanje, analizu svih opisanih glazbenih događaja, osoba, umjetničkih djela, nastupa, koncerata i susreta o kojima je dr. Weber pisala, a isto i nje same. Jer zaista, iščitavajući tekstove u razdoblju od 1995. do danas, itekako se može uočiti i pratiti zbivanja, gledati kako su hrvatska glazba i glazbenici rasli, mijenjali se i razvijali tijekom proteklih gotovo trideset godina“. - mag. art. Eva Kirchmayer Bilić