Preskočite na glavni sadržaj

Ivana Summer Percussion Festival 2019. u Samoboru

Ivana Summer Percussion Festival novo je ruho festivala Ivana Bilic Marimba Week koji se još od 2008. godine održava u Samoboru, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta. Vrijeme održavanja je od 15. do 20. lipnja, kada će se publici na otvorenim i zatvorenim pozornicama u gradu predstaviti ponajbolji domaći i strani glazbenici, s naglaskom naravno na udaraljke i raznovrsne stilske izraze koji se danas vežu uz ove instrumente.
vrijeme: 15.06.2019.
mjesto: Samobor
url: https://www.international-dance-day.org/

Na samom otvorenju 15. lipnja nastupit će dinamični talijansko-španjolski duo udaraljki. Mladi nagrađivani glazbenici Francesco Mazzoleni i Luis Camacho Montealegre predstavit će nam obrade djela J.S. Bacha, originalne skladbe pisane za sastav, uz korištenje neobičnih instrumenata i zvukova, te ritmične reinterpretacije južnoameričkih i španjolskih plesova.

Nedjelja, 16. lipnja obiluje događanjima, od jutarnje matineje u Paviljonu uz Sudar Beat, preko popodnevnog koncerta u Kinu koji izvode studenti Muzičke akademije u Zagrebu, pa sve do večeri, kada selimo na otvorenu scenu u Parku Gradskog muzeja. Uz zavodljive zvukove marimbe i gitare, te odličan spoj drvenih tipki i metalnih žica, uživat ćemo u programu pod nazivom „Dances“, u izvedbi gostiju iz Italije i Austrije, Christine Schörn i Ivana Mancinellija.

Da ponedjeljak 17. lipnja ne bude dosadan, pobrinut će se ekipa zadužena za otkačeni elektro akustički performans u Centru mladih BUNKER - umjetnička voditeljica festivala Ivana Kuljerić Bilić, francusko srpski glazbenik Nikola Krbanyevitch i mađioničar zvuka Miodrag Gladović
U utorak 18. lipnja ponovno smo pod zvijezdama u Parku kod Samoborskog Gradskog Muzeja uz dobitnika Grammyja, vrhunskog klasičnog i jazz vibrafonista Andreia Pushkareva. Ovaj glazbenik proslavio se svojim reinterpretacijama klasičnih skladbi, pogotovo djela J.S.Bacha, ali i adaptacijama opusa Astora Piazzole za poznati ansambl Kremerata Baltica, te njihovog osnivača Gidona Kremera, s kojim često solistički nastupa po najvećim svjetskim pozornicama.

Srijedu otvaramo uz energični nastup perkusionista Ayami Okamure i Dana DeSimonea koji pomiruju dvije tradicije, japansku i američku, Nakon njihovog nekonvencionalnog i atraktivnog programa, koji uz originalne skladbe nudi različite obrade, od evergrina do glazbe za video igre, večer završavamo uz polaznike seminara i program pod nazivom Marimba under the Sky, ponovno u Parku gradskog muzeja.

Završni dan festivala rezerviran je kao i uvijek za mlade snage i Koncert polaznika seminara u Kinu.
 
Više informacija na www.ispfestival.com