Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'U mreži putova' predstavlja se u Rijeci

U utorak, 11. lipnja 2019. u 12 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će otvorena izložba U mreži putova. Organizator izložbe je Muzej Grada Crikvenice, a autori Tea Rosić i Stjepan Špalj. Izložba ostaje otvorena do 11. kolovoza 2019.
vrijeme: 11.06.2019.
mjesto: Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja
url: http://www.ppmhp.hr/

Stari putovi, staze i ceste Vinodola tema su izložbe U mreži putova koja obrađuje gustu mrežu kojom je ispresijecan primorski krajolik, pokušavajući dati odgovor na pitanja: tko je i kada gradio ove komunikacije, njima se koristio i kamo vode? Autori izložbe obradili su stare putove Vinodola nastale u razdoblju od početka 18. do polovice 19. stoljeća na prostoru od Drivenika do Bribira, s pripadajućim priobaljem i zaleđem.

Na izložbi su izdvojene glavne dionice koje su u navedenom razdoblju predstavljale žile kucavice gospodarskog i društvenog života. Izložba ima povijesno-etnografski pristup temi, kao samo jedan od mogućih načina razumijevanja povijesne cestogradnje Vinodola. Brojnim kartografskim prikazima, fotografijama i video materijalom obrađena je ova zanimljiva ali ujedno i zanemarena graditeljska baština.