Preskočite na glavni sadržaj

Global Water Dances: Ples za čistu pitku vodu posvuda

Global Water Dances: Ples za čistu pitku vodu posvuda obilježit će se u Zagrebu, 15.6.2019. (18 sati - Muzički Paviljon Zrinjevac; 21.30 - Dom HDLU, Trg žrtava fažizma).
vrijeme: 15.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://globalwaterdances.org/

U programu sudjeluju profesionalni plesači Aleksandra Buybut, Izabel Mitkova, Sara Piljek, umjetnička organizacija Škvadra, Učenici umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje te Glazbenog učilišta Elly Bašić.

Global Water Dances (GWD) je bienalni globalni, integrativni i međugeneracijski  plesni projekt  koji se provodi od 2011. godine. To je plesno događanje koje se održava na isti dan po cijeloj zemaljskoj kugli s namjerom da podigne svijest o  važnosti očuvanja čiste i pitke vode.  Broj zemalja koje sudjeluju stalno raste :od 57 lokacija u prvoj 2011. do više od 170 lokacija ove godine.  i Hrvatska udruga plesnih terapeuta sudjeluje u ovim događanjima već treći puta i do sada smo plesali na jezeru Ježevo (2015) te u Maksimiru (2017).

Koristeći načela kretanja koja je Rudolf Laban razvio prije otprilike sto godina s ciljem da se ples prilagodi grupi ljudi koja sudjeluje, diljem cijelog svijeta, u raznim vremenskim zonama izvodi se ova manifestacija i tako ples poput rijeke putuje zemaljskom kuglom. Naša je doprinos jedna kap u doprinosu borbi za čistu vodu.