Preskočite na glavni sadržaj

Križevačko - vugrovečki likovni štatuti

'Križevačko - vugrovečki likovni štatuti' zamišljeni su kao multimedijalna, edukativna i interaktivna izložba kojom Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara, predstavljajući djela hrvatskih likovnih umjetnika, dolazi 'u goste' Križevčanima. Izložba se otvara u petak, 14. lipnja u 20 sati u križevačkoj Likovnoj galeriji.
vrijeme: 14.06.2019.
mjesto: Križevci, Likovna galerija, Nemčićev trg 6

Namjera je predstaviti kulturnu baštinu i tradiciju u novom, suvremenom svjetlu, tematiziranjem kako kroz „klasične“ likovne medije – sliku na platnu, crtež, grafiku i skulpturu, tako i kroz nove vizualne medije poput videa, instalacije( zvučne, svjetlosne, jestive, mirisne…) i site specifica, čineći izložbeni prostor mjestom sinestezije doživljaja i osjetilnih podražaja, omogućavajući percepciju umjetnosti na drugačiji način. Izložbom  HULULK ostvaruje i svoju misiju, a to je organizacija i provedba umjetničkih programa temeljenih na bogatoj hrvatskoj kulturno-umjetničkoj baštini, s namjerom podizanja  nivoa kulturne svijesti običnog „malog“ čovjeka, ukazivanjem  na važnost umjetnosti kao osobne potrebe. A kultura i baština Križevaca, bogatstvo šumama i plodnim vinogradima bili su inspirativna poveznica i  neminovnost naše suradnje.

Devetnaestero umjetnika: Tamara Brmbota, Ana Divković, Ivica Fišter, Vinko  Fišter, Danko Friščić, Ana Guberina, Irena Gayatri Horvat, Ana Jakić Divković, Marija Galić, Rudolf Labaš, Lucia Labas i Albertine Trishon(mentorice) i studenti ALU, Mia Maraković, Zlatko Milaković, Alen Novoselec, Ivana Ožetski, Ivica Pertaš, Hrvoje Marko Peruzović, Krunislav Stojanovski i Nada Žiljak, predstavlja se radovima koji slijede njihove trenutne likovne preokupacije modificirane i prilagođene pogledu na zadane kulturne i prirodne osobitosti.

https://www.facebook.com/HululkVugrovec/