Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Filipa Popovića 'Razglednica iz Zagreba' u Tivtu

Izložba 'Razglednica iz Zagreba' Filipa Popovića bit će premijerno predstavljena u sklopu projekta Putevima bokeljskih Hrvata, u muzeju 'Zbirka pomorskog nasljeđa' u Tivtu, Crna Gora, od 16. lipnja 2019. Bit će otvorena deset dana, a potom seli u Hrvatsku.
vrijeme: 16.06.2019.
mjesto: Tivat, Crna Gora

Pothodnik Savskog mosta, Željeznički kolodvor ili Ilica samo su neka od prepoznatljvih zagrebačkih mjesta koje Popović predstavlja na jedan novi način. Njegove fotografije ne otkrivaju skriveno, one su otvorene i lako prohodne ali nisu lišene tajni. Autor izrazitu pažnju posvećuje kompoziciji kadra u čemu se vidi njegova primarna profesija televizijskog kamermana, ali ta disciplina zapravo omogućava lakši ulazak u njegovu priču. A ta priča je Zagreb kao živi, pulsirajući velegrad, ali jednako tako i grad u kojem Popović nailazi na male, starinske oaze sporog proteka vremena.
 
Projekt Putevima bokeljskih Hrvata drugu godinu zaredom kroz kulturu spaja dva naroda. Zajedničkim projektima i akcijama cilj ovog projekta je bolje razumijevanje, razmjena iskustava i nova suradnja.


Foto: Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu / © Filip Popović

“Zagreb je moja prva ljubav osjećam ulice ovog grada i često prolazeći njima primjećujem trenutke koje rado snimim. Upravo tako je nastala ova izložba za koju mi je posebno drago da će prvo predstavljanje imati upravo u Boki kotorskoj! Prošle sam godine imao prilike upoznati sve ljepote bokokotorskog zaljeva. Ovdje sam stekao nove prijatelje, a ovog ću proljeća svakako snimiti i ljepote crnogorske obale koje također želim pretočiti u jednu lijepu foto priču!” –  Filip Popović