Preskočite na glavni sadržaj

IASJ Jazz Meeting 2019. u Zagrebu

U zagrebačkoj Glazbenoj školi Ladislav Račić (Rock akademija) održat će se od 29. lipnja do 5. srpnja međunarodni susret najpoznatijih jazz akademija svijeta (IASJ Meeting), najavljuje organizator.
vrijeme: 29.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://www.iasj.com

Ovo je prvi put da će se u Hrvatskoj održati ovaj susret, a osim profesora i predstavnika fakulteta i akademija, doći će i oko 50 najboljih studenata iz čitavog svijeta. Svi oni će tjedan dana vježbati, učiti i svirati na javnim pozornicama grada. 

"Velika mi je želja i čast zajedno sa svojim suradnicima pružiti sve što je u našoj moći i mogućnostima naše škole da IASJ Meeting Zagreb 2019 bude na razini dosadašnjih susreta. Prošlih je godina meeting održan u Lisabonu, Bostonu, Sieni, a prošle godine u Estoniji. Naša je škola članica gotovo 10 godina i u tom je razdoblju ostvarila brojne kontakte te razmijenila bogata iskustva s ostalim članicama", istaknuo je privremeni ravnatelj Glazbene škole, Ladislav Račić.

Udruga IASJ sa sjedištem u Haagu u Nizozemskoj (International Association of Schools of Jazz, www.iasj.com) je osnovana 1991. godine kako bi uspostavila i ojačala suradnju između jazz akademija širom svijeta. Ona okuplja predstavnike ustanova, profesore i studente iz četrdesetak država svijeta. Svake godine IASJ održava krajem lipnja tjedan okupljanja svojih članova kod ustanove članice koja se kandidira nekoliko godina unaprijed. U tjedan dana održavaju se brojni zajednički sastanci i predavanja, majstorske radionice, tematske diskusije, pokusi ansambala , snimanja i svaku večer koncerti nastavnika i studenata.

U Zagreb tako ove godine dolaze profesori i studenti iz cijeloga svijeta, od Argentine, Kolumbije i Brazila do Švedske, Portugala i SAD-a. Međunarodni susret IASJ ostvaren je u suradnji s Jazz.hr-om.