festival

8th Zagreb International Blues Festival


vrijeme: 23.05.2017. - 27.05.2017.
mjesto: Zagreb

Osmo izdanje ovogodišnjeg "Zagreb International Blues Festivala" (ZIBF), koje se održava od 23. do 27. svibnja, donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača. Već tradicionalno, održat će se i 'koncert u gostima', ove godine u pulskom klubu Rock Caffe.

Specijalna poslastica "8th ZIBF-a" je čovjek koji je učio svirati Jimija Hendrixa, koji je svirao s Williem Dixonom, Otisom Rushom, Guitar Slimom i Rayom Charlesom, hodajuća blues legenda - Guitar Shorty. On će u Hrvatskoj održati dva nastupa - u petak, 26. svibnja u Rock Caffeu u Puli, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Hard Place.

Domaće blues snage nastupaju u iznimno jakom sastavu; u utorak, 23. svibnja u Hard Placeu, festival otvaraju BE HA VE, Tomislav Goluban, Boris Hrepić Hrepa i Ben Dover. Ta uvodna večer "8th ZIBF-a" prigodno je nazvana ”Play a blues for me – Tribute to Buha”, a tradicionalno je posvećena nikad prežaljenom
Draženu Buhinu - Buhi, osnivaču Hrvatskih blues snaga i idejnom pokretaču festivala.

U srijedu, 24. svibnja u zagrebačkom klubu Mojo nastupit će Tomislav Goluban Trio, aktualni pobjednik "Croatian Blues Challengea" u obje kategorije i naš ovogodišnji predstavnik hrvatskog bluesa na najvećem svjetskom blues natjecanju - "International Blues Challengeu" u Memphisu.

Četvrtak, 25. svibanj je rezerviran za eksplozivnog vinkovačkog blueserea Igora Djekea i njegov elektronski blues projekt Harp Explosion, koji će svirati u Rockmarku. Petak nam donosi jedan novitet - prvi put u povijesti ZIBF-a održat će se radijski nastup uživo. Na Radio Studentu, u emisiji 3600 sekundi, s početkom u 20 sati čast da "probije led" je pripala sastavu Mićo i Mačke.
     
Kad na sve to dodamo dva nastupa spektakularnog Guitar Shortyja, koji će svojim koncertima zatvoriti ovogodišnji "Zagreb International Blues Festival", možemo s ponosom reći da Zagreb ima zajamčeno mjesto na europskoj blues mapi...

Program


Uskoro: