Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Bernardo Bernardi u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb otvara natječaj za prijave za izložbeni program za 2020. godinu u galeriji Bernardo Bernardi. Natječaj je otvoren do četvrtka, 18. srpnja 2019. Prijavitelji mogu prijedlog za izlaganje prijaviti samostalno ili u grupi.
prijava: 18.07.2019


Galerija koja nosi ime Bernarda Bernardija, osnovana je kao prostor memorije na oblikovatelja u čijem se opusu upravo zgrada Pučkog otvorenog učilišta Zagreb javlja kao jedan od najkvalitetnijih primjera oblikovanja interijera polovice 20. stoljeća. Galerija Bernardi postoji od 1999. godine, a posebno je programski profilirana od 2013. godine, otkad bilježi kontinuitet izložbi dizajnera mlađe i srednje generacije, s posebnim naglaskom i na studentska rješenja. Tlocrt galerije

Prilikom odabira programa za 2020. Savjet galerije prednost će dati izložbenim prijedlozima, proizašlima iz istraživačkog rada ili pak s daljnjim istraživačkim potencijalom kako u smjeru grane grafičkog, modnog ili produkt dizajna tako i interdisciplinarno. Društveno utemeljeni projekti, koji odražavaju sveobuhvatnost teme te razumijevanje i senzibilitet za unapređenje kritičkog promišljanja, također su dobrodošli. Svaki projekt valorizirat će se primarno iz pozicije konceptualne konzistentnosti i kontekstualizacije same noseće ideje. Inovativnost (razina i opseg novosti u djelu, svrhovitost, originalnost i potencijal), originalna interpretacija složenih komunikacijskih poruka, kvaliteta djela, odgovornost prema okolišu te doprinos struci, jednako su vrijedni odlučujući faktori.

Prednost pak prilikom odabira radova iz područja modnog dizajna imat će prijedlozi u kojima je vidljiva inovativnost pristupa u dizajnu odjeće i/ili tekstila, konceptualizacija modne ideje, kontekstualizacija odjevnog predmeta, odnosno pristup modnom dizajnu kao mediju za kritički komentar društva. Prilikom predlaganja izložbe modnog dizajna nužno je skicirati prezentacija modne kolekcije u zadanom prostornom okviru.
Savjet također zadržava pravo poziva na izlaganje.
 
Savjet: Ivana Fabrio, Damir Gamulin, Sven Jonke, Jasminka Končić, Maša Milovac, Ana Mušćet
 
Prijava:
 
Ispunjenu prijavnicu poslati u pdf. formatu isključivo elektroničkom poštom na kultura@pou.hr.
Rok za zaprimanje prijedloga je četvrtak, 18. 7. 2019. do 23.59 sati.
Prijavnica se može preuzeti putem poveznice: https://bit.ly/2x8sRsP
Za dodatna pitanja pisati možete na ana.muscet@pou.hr.

www.pou.hr