Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka filharmonija i Tonči Huljić na festivalu Zagreb Classic

Festival Zagreb Classic ugostit će u četvrtak 27. lipnja na otvorenoj pozornici Trga kralja Tomislava u Zagrebu veliki orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Mirana Vaupotića, Tončija Huljića i njegov Madre Badessa Band, vokalni ansambl One 4 te Akademski zbor Ivan Goran Kovačić.
vrijeme: 27.06.2019.
mjesto: Zagreb, Trg kralja Tomislava
url: https://www.facebook.com/ZagrebClassic/

Koncert će otvoriti glavna tema iz "Igre prijestolja" Ramina Djawadija te "Gabriel's oboe" Ennia Morriconea, a uslijedit će 20 glazbenih brojeva iz bogate Huljićeve pjesmarice, uključujući i hitove poput "Providence", "Dva put san umra" i "Ako te pitaju".

"Na koncertu će u novom orkestralnom ruhu zasjati i neki od Huljićevih najvećih hitova koje je napisao za Maksima Mrvicu, grupe Bond i Wild, kao i glazba iz čak 17 TV serija i filmova koju je ostvario u dosadašnjoj plodnoj skladateljskoj karijeri", stoji u najavi.

Koncert će dodatno atraktivnim učiniti artistica na svili Paula Šolc iz udruge Traumatic Arts. Ulaz je kao i na sve druge programe festivala Zagreb Classic slobodan, a koncert počinje u 21 sat.

Program festivala Zagreb Classic nastavlja se u subotu 29. lipnja nastupom Moskovskih kadeta, kao dio Dana Moskve, koji se od 28. lipnja do 1. srpnja održavaju u Zagrebu. Publika na Tomislavcu moći će uživati u izvedbama ruskih skladatelja, vojnim marševima pa sve do djela popularne glazbe. Moskovski kadeti uz brojne nastupe u Rusiji do sada su nastupali u Italiji, Japanu, Hong Kongu, Španjolskoj, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i u Kini.

Slijedi, 1. srpnja, nastup Simfonijskog puhačkog orkestra HV-a pod ravnanjem dirigenta Miroslava Vukovojca-Dugana. Solisti Arijana Gigliani Philipp i Miljenko Đuran izvodit će arije iz djela J. Gotovca, B. Bersa, V. Lisinskog, I. Zajca, te P. I. Čajkovskog.

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu nastupit će čak dva puta na Zagreb Classicu, u srijedu 3. srpnja Opera HNK-a Zagreb pod ravnanjem maestra Marcella Mottadellija izvest će program pod nazivom "Jučer, danas, sutra".

Solisti Ljubomir Puškarić, Tomislav Mužek, Tamara Felbinger, Stjepan Franetović, Sofia Ameli Gojić, Ivana Lazar, Valentina Fijačko Kobić, Siniša Štork, Diana Hilje i Ivo Gamulin izvodit će arije iz djela G. Rossinija, G. Verdija, P. I. Čajkovskog, J. Gotovca, W. A. Mozarta, G. Puccinija i G. Donizettija.

U nedjelju 7. srpnja Balet HHNK-a Zagreb izvest će "Apoksiomena", u koreografiji i režiji Claudia Bernarda i na glazbu Tamare Obrovac.

Manifestaciju 9. srpnja zatvara zagrebačko Gradsko kazalište Komedija, s programom pod nazivom "Čarobni Broadway - koncert u čast rođendana Nikole Tesle" pod ravnanjem Krešimira Batinića.

Kao solisti nastupaju Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić, a u programu su skladbe iz popularnih mjuzikala The Little Mermaid, West Side Story, Chess, Beauty & the Beast, Monty Phyton's SPAMALOT, Cabaret, Les Miserables, Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Aida, Hair, Little Shop of Horrors, Cats i drugih. (Hina)