Preskočite na glavni sadržaj

Ultra na stadionu 'Park mladeži'

Ultra music festival ove će se i iduće tri godine, umjesto na Poljudu, održavati na stadionu "Park mladeži", zaključeno je na današnjem sastanku kod gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, izvijestili su kasno popodne iz Grada Splita.
vrijeme: 12.07.2019.
mjesto: Split

"Park mladeži" gradski je stadion kojim se koristi Radnički nogometni klub Split i Atelski sportski klub (ASK).

Na sastanku su bili ravnatelj Javne ustanove Športskih objekata Tomislav Borozan, predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periša i predstavnici tvrtke MPG Live Joe Bašić i Ivan Gotovac.
Kako stoji u priopćenju, u nekoliko sljedećih dana definirat će se svi detalji ugovora između Javne ustanove Športskih objekata i tvrtke MPG Live.
Tako će se nakon šest godina na Poljudu splitska Ultra prvi put održati na novoj lokaciji. Taj vrhunski glazbeni doživljaj koji je Split i obalu Jadrana upisao u međunarodnu kartu festivala tim će afirmirati i novi prostor u gradu te ga učiniti atraktivnim, što je sasvim sigurno dodatna vrijednost koju donosi Ultra, ističu iz gradske uprave.

Dobra suradnja s Javnom ustanovom Športskim objektima koja upravlja i održava "Park mladeži", kroz ugovor, u suradnji s MPG-om i Ultra music festivalom, omogućit će dodatne, prijeko potrebne investicije u infrastrukturu tog športskog objekta. Gradska uprava posebno je zatražila, a organizator je izrazio razumijevanje da se potrebe okolnog stanovništva također uzmu u obzir.

"U ovom trenutku mogu potvrditi da će se festival Ultra Europe u sljedeće četiri godine održati na stadionu 'Park mladeži'. Nova lokacija je prostranija i veća, što će omogućiti daljnji razvoj festivala te bolje i kvalitetnije iskustvo posjetitelja. Dogovor je postignut u suradnji s Gradom Splitom te Javnom ustanovom Športskim objektima Split, a vjerujem da ćemo zajedničkim naporima 'Park mladeži' razviti u vodeću sportsku i event lokaciju u regiji. Otvaramo novo poglavlje festivala Ultra Europe koji će i u sljedećim godinama nastaviti generirati brojne pozitivne promjene u glazbenoj industriji, hrvatskom turizmu i gospodarstvu", istaknuo je Joe Bašić.

Ultra će se u Splitu održavati 12., 13. i 14. srpnja. (Hina)