Preskočite na glavni sadržaj

Free Dance: otvoreni poziv za site-specific radove u sklopu KDF009 Ljetne edicije

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva karlovačke umjetnike na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 009, a posebice one  koje zanima  razvoj site-specific umjetnosti  i  rad na umjetničkim plesnim  radovima  u javnim izvedbenim  prostorima.
prijava: 15.07.2019
url: http://freedance.hr/

Otvoreni poziv je za lokalne autore, koreografe, plesače, pojedince ili grupe koje djeluju u suvremenom plesu, bez obzira na  iskustvo i formalnu naobrazbu.

Karlovac Dance Festival je tradicionalni karlovački festival koji Free Dance organizira već devetu godinu za redom, a posljednje četiri godine provodi se u četiri sezonska izdanja (proljeće, ljeto, jesen i zima). U sklopu ljetnog programa KDF-a 009 oživljavamo dvorišta u Zvijezdi te pozivamo sve zainteresirane da se prijave s prijedlozima svojih plesnih izvedbi na otvorenom.

Pravo prijave na ovaj otvoreni poziv imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje djeuluju u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta na području grada Karlovca i okolice.

Prijaviti se mogu radovi koji će nastati u suradnji u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s domaćim i/ili inozemnim partnerima.

KDF podržava profesionalni pristup,  inovativne i  originalne ideje, nove plesne forme,  nove koncepte. Festival također nastoji pružiti podršku novim i mladim karlovačkim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih site-specific plesnih radova u sklopu KDF ljetne edicije #pleszaZvijezdu.

Osim umjetnika ili grupa prijavljenih putem otvorenog poziva, organizator ima pravo pozvati na sudjelovanje umjetnike za koje smatra da će svojom idejom i izvedbom doprinjeti festivalskoj kvaliteti te ideji provođenja programa.

Molimo sve zaiteresirane prijavitelje da ideje svojih radova pošalju na info@freedance.hr.

U prijavi emaila navesti:
Prijava za program KDF009 Ljetna edicija sa sadržajem kratki životopis, kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis ideje rada koji se želi razviti, tehničke zahtjeve.

Free Dance osigurava lokacije te osnovne tehničke uvjete za izvedbe na otvorenom koje će se prijaviti prema ovom javnom pozivu, sukladno resursima kojima raspolaže udruga i u okvirima u kojima djeluje Karlovac Dance Festival.
Organizatori pokrivaju: mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com), promociju, administraciju marketing događanja, prostor za probe, osiguranje adekvatno izabrane lokacije za izvedbu,  tehničke uvjete izvođenja te troškove produkcije neophodne za rad.

Napomena: Free Dance je u postupku odabira i dogovora lokacija za izvedbu u užoj gradskoj jezgri te će izabranim sudionicima prema pristiglim idejama biti predstavljene moguće lokacije dvorišta za izvedbe. Želja nam je zajednički predstaviti imena odabranih sudionika kao i jedinstvenih skrivenih lokacija.

Poziv je otvoren od 21. svibnja 2019. do 10. srpnja 2019.
Objava izabranih umjetnika 15. srpnja 2019.
Datumi KDF Ljetne edicije: 4.-6.9.2019.
Ideja: dvorišta u karlovačkoj Zvijezdi

http://freedance.hr/