Preskočite na glavni sadržaj

Pulska festivalska akademija za studente filmskih akademija iz regije

66. Pulski filmski festival i Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Akademijom scenske umjetnosti iz Sarajeva i Fakultetom dramske umetnosti iz Beograda organiziraju radionicu razvoja projekata televizijskih serijala, za vrijeme trajanja ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala.
vrijeme: 17.07.2019.
mjesto: Pula
url: https://www.pulafilmfestival.hr/hr/
Radionica će se održati u Puli, za vrijeme trajanja 66. Pulskog filmskog festivala, u razdoblju od 17. do 20.7. 2019. godine.

 

Glavna tema radionice je spremanje projekata za prezentaciju i predstavljanje potencijalnim partnerima i ulagačima.

 

Na radionici će sudjelovati četiri projekta studenata iz regije, dok će program radionice kreirati i izvoditi nastavnici akademija suorganizatora te istaknuti profesionalci.

 

Cilj programa je naučiti polaznike kako predstaviti televizijski projekt i pripremiti za tržište. Polaznici će usvojiti znanje predstavljanja projekta, a zatim i znanje planiranja potrebnih sredstava za razvoj i produkciju. Uvježbat će optimalan način upravljanja pričom, osvijestiti važnost biranja suradnika, upoznati se s mogućnostima sudjelovanja na radionicama i sajmovima te uvježbati javno predstavljanje potencijalnim partnerima, kupcima ili prodajnim agentima.   

 

“Smatramo kako je razvoj mladih generacija profesionalaca u audiovizualnom sektoru jedna od važnih misija Pulskog filmskog festivala. Ovogodišnjim izborom teme i programom Pulske festivalske akademije, želimo odabranim sudionicima dati širok spektar znanja i vještina koji će im biti potrebni u profesionalnom životu”, ističe umjetnički ravnatelj 66. Pulskog filmskog festivala, Zlatko Vidačković.

 

Voditelj projekta Pulske festivalske akademije, Mario Gigović, naglašava kako su „…edukacijski i mrežni programi Pulskog filmskog festivala izrazito važni za studente, poglavito jer i ovu godinu polaznike, koji su prošli selekciju, očekuje intenzivan rad sa izvrsnim mentorima i predavačima!“

 

Na radionici sudjeluju projekti: komedija “TETAK”, koji će predstavljati Matej Sudarić s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, sitcom “MRNJAVČEVIĆI”, Anđele Lazić i Lane Radošević s Fakulteta dramske umetnosti u Beogradu, te dramske serije “PLANINA” Selme Seljubac s Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i “DOM”, Darije Keršić s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

 

Sa studentima će na projektima raditi doc.art. Ankica Jurić Tilić, izv.prof. Amra Bakšić Čamo, mr. Zorana Popović, Ivan Miladinov i Ana Šimičić Nižetić.