Preskočite na glavni sadržaj

'Hasanaginica' otvara 43. Imotska sila

Predstavom imotskih glumaca amatera 'Hasanaginica' u petak, 5. srpnja, počinju 43. Imotska sila, tradicionalna ljetna kulturna manifestacija na čijem je programu ove godine deset događaja.
vrijeme: 05.07.2019.
mjesto: Imotski
url: https://pou-imotski.hr/
 

Režiju, glazbu i scenografiju jedne od najpoznatijih drama Milana Ogrizovića 'potpisuje' Pučko otvoreno učilište Imotski, a glumci amateri okupljeni oko te ustanove izvest će je na tvrđavi Topani. 


"Rezultat je to mukotrpnog i svakodnevnog rada glumaca amatera i djelatnika Učilišta, koji sudjeluju u realizaciji te predstave. Zadovoljstvo je tim veće što smo, nakon dugo godina, pokrenuli glumački amaterizam u Imotskom, a uz to smo dobili i pravi imotski proizvod – predstavu Hasanaginica, koja se u potpunosti u Imotskom posljednji put odigrala prije 12 godina", istaknula je ravnateljica POU Imotski Ankica Jukić, navodi Učilište na svojim mrežnim stranicama.


Imotska sila traju do 8. kolovoza, a Imoćani i njihovi gosti do tada će imati prilike pogledati i poslušati deset predstava, koncerata, izložbi, a na svoje će doći i najmlađi 10. srpnja, kada je na programu je dječja predstava "Poštanska bajka".


Među događajima koji će u Imotskom ispuniti srpanj i dio kolovoza su i predstava "Pluća" zagrebačkog Teatra Exit u režiji Aide Bukvić, koncerti Elvis Stanić group i Get vintage banda Imotski te Večer folklora Kulturno umjetničkog društva željezničara Filip Dević iz Splita.


Svi su programi besplatni, a igrat će se na otvorenom, osim u slučaju kiše, kada sele u mjesnu kino dvoranu. (Hina)