Preskočite na glavni sadržaj

Dramski umjetnici iz Makedonije i Hrvatske ponovno u Grožnjanu

U ponedjeljak, 1. srpnja, započeo je ovogodišnji program Međunarodne dramske kolonije u Grožnjanu, u organizaciji Hrvatskog centra ITI i suradnji s Makedonskim centrom ITI, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu te Hrvatskom glazbenom mladeži.
vrijeme: 01.07.2019.
mjesto: Grožnjan
url: http://www.hciti.hr/hr/
Međunarodna dramska kolonija «Od teksta do predstave» kontinuirano se održava od 1999. godine, a predsjednica Hrvatskog centra ITI, Željka Turčinović, ističe kako je program pokrenut sa ciljem provjere i promocije inozemnih i domaćih tekstova u obliku scenskog čitanja koje ima ambijentalne značajke budući da se uprizorenja događaju u živopisnim eksterijerima Grožnjana.
 
Ovogodišnja jubilarna 20. Međunarodna dramska kolonija svoj program koncipirala je kao laboratorijski pristup rada na kratkim formama suvremenog makedonskog i hrvatskog dramskog teksta. Autorica makedonskog dramskog teksta Reci «Vorios» i uđi je Irma Bašeska Ristovska, a njegovo koncertno čitanje režirat će poznata hrvatska redateljica Olja Lozica. Hrvatski dramski tekst Tuneli napisali su mladi dramatičari Nina Bajsić i Vid Hribar, a režiju koncertnog čitanja potpisuje makedonska redateljica mlađe generacije Dragana Gunin. U procesu rada također sudjeluju studenti prve godine riječke glumačke akademije Marta Čaržavec, Ivona Bulešić, Ena Jagec, Klara Modrić, Toni Kukuljica, Ivan Raffaelli i Aleksandar Filo te diplomirani glumac osječke akademije Marijan Josipović.
 
Koncertno čitanje dramskih tekstova održat će se u subotu, 6. srpnja 2019. godine, u popodnevnim satima u prekrasnom grožnjanskom ambijentu.
 
Ulaz na završnu prezentaciju radionice je besplatan!
 
http://www.hciti.hr/hr/international-drama-colony-groznjan-2019-4692