Preskočite na glavni sadržaj

Opera Pannonica otvorila 34. Štipsko kulturno leto

Grad Štip, Republika Sjeverna Makedonija pozvao je ansambl Opera Pannonica, operni ansambl Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku da nastupi na ovom međunarodnom kulturnom festivalu koji se već 34 godine u kontinuitetu održava tijekom lipnja i srpnja.
vrijeme: 29.06.2019.
mjesto: Republika Sjeverna Makedonija; Štip
url: https://www.facebook.com/Opera-Pannonica-686949888390985/?tn-str=k*F


Ansamblu je tom prigodom pripala čast da svojom izvedbom Puccinijeve opere 'La boheme' otvori ovaj respektabilni međunarodni festival. Nastupili su Senka Nedeljkovic u ulozi Mimi, Anja Papa kao Musetta, Stevan Karanac-Rodolfo, Vlaho Ljutic-Marcello, Berislav Jerkovic-Schaunard, Blaž Galojlic- Colline, a uz klavirsku pratnju Ante Blazevica.

 

Izvedba opere održala se 29. lipnja u 20,30 sati u Umjetničkoj ustanovi Bezisten, ujedno i zgradi - spomeniku pod kulturnom zaštitom Republike Sj. Makedonije. Opera je izvedena pred brojnom publikom, pred visokim uzvanicima Grada Štipa i Vlade Republike Sj. Makedonija, a nazočili su joj i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Makedoniji. Sudeći prema reakcijama publike i prema izjavama organizatora, izvedba opere La boheme polučila je veliki uspjeh o čemu svjedoče brojne čestitke i zahvale te su otvoreni i novi pozivi za daljnjom kulturnom suradnjom s Gradom Štipom. Gradonačelnik Štipa, gosp. Blagoj Bocvarski na prijemu poslije predstave zahvalio je ansamblu i umjetničkom voditelju prof. dr. Berislavu Jerkoviću na gostovanju u njihovom gradu i uspješnoj izvedbi opere te je inicirao daljnju suradnju s novim koncertnim nastupima.

 

Operni ansambl Opera Pannonica kao reprezentativni umjetnički ansambl Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku učestalo nastupa na međunarodnim pozornicama, festivalima i koncertima stoga je bila velika čast i zadovoljstvo nastupiti na Štipskom kulturnom letu, što je priznanje umjetničkoj vrijednosti i kvaliteti dosadašnjem radu ansambla. Važnost ovog gostovanja reflektira se i na produbljivanju kulturnih veza Osijeka i Štipa, Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije.