Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen 13. Vukovar film festival koji se održava od 4. do 7. srpnja

Projekcije filmova 13. Vukovar Film Festivala koji se od 4. do 7. srpnja održava u Vukovaru, upriličit će se na šest lokacija u gradu, a posjetitelji će imati prigodu pogledati više od šezdeset filmskih projekcija, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u vukovarskoj gradskoj upravi uz najavu kako će i ovogodišnji Vukovar film festival, bez sumnje, ponuditi kvalitetan i raznovrstan program.
vrijeme: 04.07.2019.
mjesto: Vukovar
url: https://www.vukovarfilmfestival.com/vff13/
 

"U glavnom programu bit će prikazano šest dugometražnih igranih, šest kratkometražnih igranih i sedam dokumentarnih filmova u konkurenciji za festivalske nagrade, a festival u četvrtak, 4. srpnja otvara hrvatski film 'Sam samcat' redatelja Bobe Jelčića", najavio je direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić dodajući kako festival prati i bogat popratni filmski, zabavni i edukativni program, koji ove godine uključuje posebnu sekciju nazvanu Pobjednici Berlina i Cannesa 2019., radionicu jednominutnog filma snimljenog u jednom kadru, predstavljanje knjige "Branko Belan – Zaboravljeni klasik".

 

Rakonić je također istaknuo kako je Vukovar film festival nominiran za nagradu EFFE za 2019. godinu, rekavši kako je riječ o tradicionalnoj nagradi platforme "Europa za festivale, festivali za Europu" - "Europe for Festivals, Festivals for Europe", koju svake druge godine dodjeljuje Udruga europskih festivala. Na taj je način Vukovar film festival, kao jedini filmski festival u Hrvatskoj koji već dugi niz godina s ponosom nosi oznaku EFFE, dobio posebno priznanje od strane Udruženja europskih festivala, rekao je.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ocijenio je da je Vukovar film festival od iznimnog značenja za grad Vukovar.

 

"Priča je to koja sa sobom donosi dašak umjetnosti, napretka, svjetskog, srednjoeuropskog, a prije svega podunavskog, što zapravo i jesmo", kazao je Penava pozvavši posjetitelje da dođu i pogledaju neki do filmskih naslova ovogodišnjeg Vukovar film festivala. (Hina)