Preskočite na glavni sadržaj

Osječko ljeto kulture u Muzeju likovnih umjetnosti

Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj i ove godine nudi visokokvalitetan i zanimljiv program u koji se uključio i Muzej likovnih umjetnosti. U sklopu programa održat će se dvije radionice s predavanjima umjetnika, a to su grafičar doc. art. Marko Živković i kiparica Vlatka Škoro.
vrijeme: 06.07.2019.
mjesto: Osijek
url: http://www.mlu.hr/

Radionice su namijenjene starijem osnovnoškolskom uzrastu, mladima i odraslima sa svrhom upoznavanja likovnog izričaja naših poznatih umjetnika.

Može li olovka u našim rukama stvoriti mistične crteže kao odraz naših najdubljih misli i osjećaja? Pridružite nam se na radionici “Mistika” 6. srpnja 2019. godine u 17:00 sati u Muzeju likovnih umjetnosti gdje Vas čekamo s doc. art. Markom Živkovićem koji će nas provesti putevima olovke u istraživanje tekstura, linija i tonova. Nakon radionice, s početkom u 18:30 sati voditelj radionice održat će predavanje kako bi nas pobliže upoznao s mistikom u vlastitom radu.

Kako nastaje skulptura? Koji je alat potreban za oblikovanje gline? Kako se glina preobražava u najrazličitija bića iz naše mašte spajajući nespojivo iz našeg okruženja? Ako Vas zanimaju odgovori na ova pitanja pridružite nam se i 7.srpnja 2019. godine u 17:00 sati na radionici pod nazivom “Metamorfoza”. Voditeljica radionice je kiparica Vlatka Škoro. Naš alat neće biti slova, posložena u heksametre kao kod Publija Ovidija Nazona, nego glina kojom ćemo oblikovati naše misli i ideje. Za one koji žele upoznati rad ove sjajne kiparice mlađe generacije, mogu nam se pridružiti na predavanju nakon radionice u 18:30 sati.

Prijaviti se možete putem e-maila: muzejski.pedagog@mlu.hr, ili na broj mobitela 091/221-35-86. Broj sudionika na radionici je ograničen! Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje.