natječaj, audicija

Audicija za plesače/ice za novu predstavu Balkan Dance Project


vrijeme: 27.05.2017.
prijava: 20.05.2017.
mjesto: BiH; Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo

Za potrebe nove produkcije međunarodnog projekta Balkan Dance project Vol. 3, koji nastaje u suradnji s Festivalom Velenje (Slovenija), Udruženjem profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga (Srbija) i Tanzelarijom (BIH), traže se plesačice i plesači koji vladaju dobrom tehnikom klasičnog baleta, suvremenog plesa i improvizacije, i dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makeodnije, Crne Gore i posebno iz Bosne i Hercegovine. Prijave traju do 20. svibnja 2017.!

Za prijavu je potrebno dostaviti CV na adresu balkandanceproject@gmail.com.
 
Audicija za plesače će biti održana 27. svibnja u sali Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo u 16.00 sati.
 
Više informacija se može dobiti na telefon +386 41 364 122 (Slovenija); +387 60 3446651 (BIH); facebook page: Balkan Dance project ili youtube page: Balkan Dance Project

Nova plesna produkcija Balkan dance project Vol. 3 u koreografiji Igora Kirova (Makedonija), Aleksandra Ilića (Srbija) i Ivane Hadžihasanović (BIH), premijerno će biti izvedena na sceni Bosanskog kulturnog centra Sarajevo 14. listopada 2017, poslije čega će biti organizirana turneja u Sloveniji i Makedoniji.

Rad na projektu trajat će od 20. kolovoza do 31. listopada 2017. u Sarajevu (BIH).
 
Balkan Dance project je internacionalna plesna produkcija čiji je cilj povezivanje igrača i koreografa balkanskog prostora kako bi sjedinivši talente i iskustvo, svako na svoj osobni način istraživao i na osnovu toga oblikovao svoje viđenje kulturno-umjetničke i plesne baštine Balkana. Cilj ovog projekta je ujedinjavanje i poticanje nove generacije umjetnika na zajednički rad i suradnju kako bi doprinijeli očuvanju, i na osnovu slične tradicije uspostavili dijalog i nove odnose u sprezi  tradicije, iskustva i novih tendencija.
 

(R.P.B., 18.05.2017)

Tagovi: audicija, ples