Preskočite na glavni sadržaj

59. Glazbene večeri u sv. Donatu

Zadarski međunarodni ljetni glazbeni festival, 59. Glazbene večeri u Sv. Donatu, započinje u utorak, 9. srpnja na antičkom Forumu, a trajat će sve do 8. kolovoza, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Kneževoj palači u Zadru.
vrijeme: 09.07.2019.
mjesto: Zadar
url: http://www.donat-festival.com
 
Umjetnički ravnatelj festivala, Jurica Šoša, rekao je više detalja o programu festivala i izdvojio neke koncerte, poput svečanog otvorenja koje će objediniti glazbu velikih skladatelja – Wagnera, Straussa, Mahlera, Griega, Morriconea - korištene u filmovima, sa suvremenim skladateljima koji pišu originalnu glazbu za filmove, kao što su Williams i Zimmer, a sve u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a, te dva koncerta Zadarskog komornog orkestra pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.
 
Pored toga sa zadovoljstvom je najavio velike zvijezde klasične glazbe koji dolaze u Zadar, kao što su naša proslavljena mezzosopranistica Renata Pokupić, već znani zadarski gost, crnogorski virtuoz na violini s londonskom adresom Roman Simović, potom Edin Karamazov, proslavljeni lutnjist i gitarist, jedan od najvećih europskih trubača Renihold Friedricha i drugi.
 
Naglasio je i primamljive programe: tri koncerta objedinjenih kao Zadarske priče i nastup trija Sudar Percussion koji u Marini Dalmacija izvode glazbu Jean-Michela Jarrea.
 
Dina Bušić, predsjednica Festivalskog vijeća, rekla je nešto više o financijskoj strani festivala, pa smo tako saznali da ovogodišnji budžet iznosi 894.300,00 kuna, a izvori financiranja su: Grad Zadar, Ministarstvo kulture, sponzor D-Marin, Turistička zajednica grada Zadra, sponzor Zagrebačka banka, sponzor P.S. Immo, Turistička zajednica zadarske županije i vlastita sredstva.
 
Ulaznice se mogu kupiti na Info pultu Kneževe palače, svakog radnog dana od 11 do 13 sati i od 19 do 21 sat, te subotom od 11 do 13 sati, nedjeljom samo na mjestu održavanja koncerta, te preko interneta, na adresi www.ulaznice.hr. Cijene se kreću od 50 do 100 kuna po koncertu, a popuste ostvaruju prijatelji Večeri, studenti, umirovljenici i ratni invalidi, koji će za koncerte izdvojiti 40 kuna, dok će učenici i studenti glazbe izdvojiti 20 kuna, dok pretplata za sve koncerte iznosi 300 kuna, kazala je Melita Ivković, ravnateljica Koncertnog ureda Zadar, organizatora Večeri.
 
Više informacija o Večerima potražite na adresi www.donat-festival.com.