Preskočite na glavni sadržaj

Majstorski ciklus, Kanconijer i Sfumato u sezoni 2019.-2020.

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a i za sljedeću sezonu pripremili su brojne nove koncerte u poznatim ciklusima: jedanaest koncerata Majstorskog ciklusa i četiri koncerta ciklusa Kanconijer u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, te osam koncerata ciklusa Sfumato u Hrvatskom glazbenom zavodu ugostit će neke od najzanimljivijih domaćih i inozemnih glazbenika.
vrijeme: 19.09.2019.
url: https://glazba.hrt.hr/

Simfonijski orkestar HRT-a sezonu će početi obilježavanjem 90. obljetnice svojega djelovanja, 19. rujna 2019., pod vodstvom šefa dirigenta Enrica Dinda; solisti će biti Simfoničari, klarinetist Domagoj Pavlović i violist Hrvoje Philips. U nastavku Majstorskog ciklusa publiku očekuju programi s Ivanom Repušićem i Romanom Simovićem, Pavlom Dešpaljem i Petritom Çekuom, Simoneom Rubinom i Beatrice Ranom...

Ciklus Kanconijer, koji udružuje Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, donosi velika vokalno-instrumentalna djela: Njemački requiem Johannesa Brahmsa, glazbu Franza von Suppéa i Jacquesa Offenbacha, Drugu simfoniju „Uskrsnuće” Gustava Mahlera, kao i gostovanje Jazz orkestra HRT-a te Stefana Milenkovića.

Zbor HRT-a, maestro Tomislav Fačini i gosti, osim u Hrvatskom glazbenom zavodu, svoje programe ciklusa Sfumato predstavit će i u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj; širok programski raspon, od Palestrinine Misse Papae Marcelli do skladbi Galine Grigorjeve i Kanona pokajanen Arva Pärta, upotpunit će i novo djelo Berislava Šipuša, rezidencijalnog skladatelja HRT-a u novoj sezoni.

Informacije o pretplati



Vidi i:
Sezona 2019. - 2020.
Jazz ciklus
U ozračju tambure