Preskočite na glavni sadržaj

Tragom umjetnosti obitelji Straub u Pakracu

U ciklusu edukativno-promotivnih aktivnosti „Europski barok u mom zavičaju: druženje zajednice s baštinom obitelji Straub“ u Gradskoj vijećnici, Pakrac, u srijedu, 10. srpnja u 20 sati, bit će predstavljen međunarodni projekt 'Tragom umjetnosti obitelji Straub' (TrArS) i program Kreativna Europa čiji je cilj podupirati razvoj europskog kulturnog, kreativnog i audiovizualnog sektora dvama potprogramima – Kultura i MEDIA.
vrijeme: 10.07.2019.
mjesto: Pakrac, Gradska vijećnica, Trg bana Josipa Jelačića, dvorište kurije Janković
 
Projekt TrArS usmjeren je na istraživanje i predstavljanje umjetničkog rada članova kiparske obitelji Straub koji su tijekom 18. stoljeća djelovali na području srednje Europe. Najranijim i najvažnijim umjetninama u Hrvatskoj pripada glavni oltar župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu kipara i stolara Franza Antona Strauba.

Suorganizatori predstavljanja u Pakracu su Hrvatski restauratorski zavod, Ministarstvo kulture RH – Desk Kreativne Europe, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Pakrac, Grad Pakrac, Turistička zajednica grada Pakraca i Muzej grada Pakraca.

Opširnije:
http://deskkultura.hr/hr/dogadanja/
http://www.h-r-z.hr/index.php/aktualno/


Foto: Župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu © HRZ