Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Petre Mrša u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe Petre Mrša 'Killing, arranging, walking' 13. srpnja 2019. u 20 h sati, u Galeriji Flora. Izložba će se moći pogledati do 28. srpnja.
vrijeme: 13.07.2019.
mjesto: Dubrovnik, Galerija Flora
url: https://www.facebook.com/Galerija-Flora-1025816650817690/

(...) 'U ovom bio-umjetničkom radu autorica se poigrava sistemom živih organizama kao subjektom društva i kulture i njima nametnutim ritualima ubijanja, branja, konzumiranja.
Doživljaj živih bića društveno je proizveden, s jedne stane kroz svijet zabave i ugode životinja kao igračka i biljaka kao motiva, svedenih u našoj civilizaciji na uzorak, dizajn, formu te s druge strane kroz samo naizgled drugačiji doživljaj živih bića kao objekata – hrane.

Ta divna stvorenja i složeni odnos s njima, u foto-video eseju It’s so calm, no one around savladani su izmještanjem iz prirodnog konteksta i prebacivanjem u novi sustav objektivizacije, estetizacije i drugih kulturoloških fenomena vezanih uz selidbu u kontekst kulture, umjetnosti
i društva. Istraživanje biljaka i životinja konvergira prema istraživanju samoga sebe. Znanstveni pristup izoliranja i kategoriziranja transfer je prema estetskom, umjetničkom radu. Preispitivanje istoga korišteno je u želji za usvajenjem znanja i pomirenjem suprotnosti.' – Davorka Perić

Izložba se može pogledati do 28. srpnja, svaki dan od 18 do 22 sata.

Opširnije (.pdf) →