Preskočite na glavni sadržaj

Kino Mediteran u riječkom Ljetnom Art-kinu

Kino Mediteran i ovog ljeta uplovljava u Ljetno Art-kino s tri sjajna, nova i nagrađivana mediteranska krimića – grčku krimi-dramu Čudo Sargaškog mora, španjolsku političku dramu Vlast i talijansku mafijašku dramu Sitne ribe. Program traje od 12. do 14. srpnja, a sve projekcije imaju podnaslove na hrvatskom i engleskom jeziku.
vrijeme: 12.07.2019.
mjesto: Rijeka; Ljetno Art-kino
url: https://www.art-kino.org/hr/
 

Za ljetni ugođaj u Art-kinu pobrinut će se još jedno gostovanje Kina Mediteran. Riječ je o projektu putujućeg kina Festivala mediteranskog filma Split i brojnih gradova u kojima ovaj filmski program gostuje. Kino Mediteran donosi filmske hitove duž obale Jadrana, uz pravi užitak gledanja suvremenih filmova pod zvjezdanim nebom.

 

Ove godine u Ljetno Art-kino tom prigodom stižu tri premijerna naslova, a gostovanje 12. svibnja otvara grčka krimi-drama Čudo Sargaškog mora u režiji Syllasa Tzoumerkasa. U malom i mirnom grčkom mjestu iznenadna smrt pogodi i uznemiri lokalnu zajednicu, tajne dolaze na vidjelo, a životi bivše policajke i sestre lokalnog pjevača počinju se ispreplitati.

 

Idućeg dana na programu je španjolska politička drama Vlast Rodriga Sorogoyena koja donosi priču o karizmatičnom i popularnom, no korumpiranom političaru Manuelu Gómezu Vidalu na kojeg članovi stranke u jeku afere prebacuju svu krivnju i odgovornost. Ipak, Manuel ne planira potonuti sam. Film je dobitnik 7 nagrada Goya, uključujući one za najbolju režiju, scenarij te glavnog i sporednog glumca.

 

Gostovanje Kina Mediteran 14. srpnja zatvara talijanska mafijaška krimi-drama Sitne ribe Claudija Giovannesija, nagrađena Srebrnim medvjedom za najbolji scenarij na posljednjem Berlinaleu. Adaptacija je to romana Paranza dei bambini Roberta Saviana (Gomorra) o bandi napuljskih dječaka uključenih u ulični rat Camorre.

 

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavaju se u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 21:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr

 

Više potražiti na https://www.art-kino.org!