Preskočite na glavni sadržaj

ZFF gostuje na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Od utorka, 16. srpnja pa sve do četvrtka, 25. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival, čije će se 17. izdanje održati u studenom 2019. godine.
vrijeme: 16.07.2019.
mjesto: Zagreb; Ljetno kino Tuškanac, Dubravkin put bb
url: https://ljepotu.hr/
Ovom prilikom, u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog proplanka Dubravkinog puta,  naslove iz distribucije Zagreb Film Festivala.

 

Krećemo s islandskim filmskim hitom Halla ide u rat, iznenađenjem prošlogodišnjeg festivala u Cannesu. U jednoj od najneobičnijih akcijskih komedija koje možete pogledati sredovječna učiteljica pjevanja se usput bavi i ekoterorizmom. No njena beskompromisna borba protiv aluminijske industrije bit će dovedena u pitanje kad dobije obavijest o odluci koja mijenja njezin privatni život. Film se referira i na stvarnu opasnost koja već dugo vremena prijeti prekrasnoj islandskoj prirodi.

 

Najhrabriji film trenutačno najvažnijeg njemačkog redatelja Christiana Petzolda, Tranzit, uzbudljiv je triler koja spaja svijet sadašnjice s onim Drugog svjetskog rata, kad je Anne Seghers u egzilu napisala istoimeni roman. Glavno mjesto radnje, Marseille, limbični je prostor za izbjeglice i glavnog junaka Georga, čija ljubavna priča i egzistencijalna previranja nakon preživljene traume stvaraju izniman bezvremenski filmski svijet.

 

Moje neobično ljeto s Tess festivalski je hit koji je dobio je nagradu publike na ovogodišnjem festivalu KinoKino u kinu Europa. Dječak Sam za vrijeme ljetnih praznika s roditeljima upoznaje odvažnu Tess koja mu u potpunosti mijenja pogled na svijet. No Tess ima i tajni naum kojem će se Sam pridružiti u nezaboravnoj zajedničkoj avanturi. Pravi ljetni film za djecu, ali i sve generacije, igrat će u nešto ranijem terminu, u 21h.

 

Dobitnika Zlatnih kolica za najbolji film na prošlom ZFF-u, Teret, nakon prošlogodišnje premijere u Cannesu i nagrade Srce Saraeva za najboljeg glumca Leonu Lučevu ponovno možemo pogledati u Ljetnom kinu. Lučev glumi vozača kaomiona koji za vrijeme NATO-ova bombardiranja Srbije s Kosova u Beograd mora prevesti tajni teret, a posljedice tog čina obilježit će ga za čitav život. Dugometražni igrani prvijenac Ognjena Glavonića jedan je od najznačajnijih filmova posljednjih godina na ovim prostorima, izniman filmski prilog suočavanju s duhovima prošlosti.

 

Romantična komedija Stari momci nova je verzije priče o popularnom nosonji Cyranu de Bergeracu, a događa se u prestižnom engleskom internatu 1980-ih godina. U Bergeracovim čizmama ovaj se put nađe tinejdžer Amberson, šmokljan i dijete iz radničke klase na stipendiji koji spletom okolnosti postane ljubavni posrednik za popularnog sportaša Winchestera.

 

Provjerite koliko je ova verzija priče otkačenija od prijašnjih.

 

Brazilski film Voljeni, nadahnut istinitim događajima iz života redatelja Gustava Pizzija i suscenaristice i glumice Karine Teles, obiteljska je humorna melodrama koja se vrti oko odlaska sina u Njemačku kako bi igrao profesionalni rukomet. To pokrene lavinu preispitivanja i drugih velikih promjena u obitelji, ponajprije kod majke Irene koja pokreće vlastitu osobnu potragu. Iskren, intiman i poetičan, Voljeni je pun prepoznatljive obiteljske svakodnevice.

 

Ne ostavljaj me, novi film priznate bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić, govori o izbjegličkoj krizi iz dječje perspektive. Četrnaestogodišnji Sirijac Isa se u turskom sirotištu sprijateljuje s Ahmadom i Motazom te njih trojica smišljaju planove kako početi novi život izvan sirotišta. Pritom upadaju u nevolje, ali i stvaraju neraskidivo prijateljstvo. U belgijskom filmu Na putu Sybille poduzima neobično putovanje sa sinom Samuelom. Njih dvoje će na konjima otisnuti na put kroz epske krajolike Kirgistana. Osim što je podvig ponajprije ispit njihova odnosa, sve što će ih tamo dočekati odredit će ih na način koji nisu očekivali. Na putu je novi film Joachima Lafossea, jednog od najzanimljivih europskih autora čije smo filmove Izbezumljenost, Nakon ljubavi i Bijeli vitezovi gledali na festivalskim i kino repertoarima.

. . . . .


Raspored projekcija:


16.7. uto – 21:30 h – Halla ide u rat

17.7. sri – 21:30 h – Tranzit

18.7. čet – 21 h – Moje neobično ljeto s Tess

19.7. pet – 21:30 h – Teret

20.7. sub – 21:30 h – Stari momci

21.7. ned – 21:30 h – Voljeni

23.7. uto – 21:30 h – Ne ostavljaj me

24.7. sri – 21:30 h – Na putu

25 .7. čet – 21:30 h – Halla ide u rat

 

Ulaznice po cijeni od 30 kn možete nabaviti od 5. srpnja na internetskoj stranici.