Preskočite na glavni sadržaj

Curicum Vitae - Povijest grada Krka

“Curicum Vitae: Povijest grada Krka” trodnevna je manifestacija s raznovrsnim bogatim programom kroz koji će biti predstavljena povijest grada Krka kroz 2500 godina postojanja lokalnom stanovništvu i stranim posjetiteljima. Održava se od petka do nedjelje, 12. do 14. srpnja, svakodnevno od 18:00 do 23:00h.
vrijeme: 12.07.2019.
mjesto: Varaždin
url: http://www.vafi.hr

Manifestacija će kroz serije popularno-znanstvenih predavanja o povijesti i arheologiji grada i otoka Krka kroz sva razdoblja, igre i radionice za djecu, izložbu fotografija, razne radionice eksperimentalne arheologije te nastupe, posjetiteljima dočarati prošlost rada Krka i njegovih stanovnika.  Manifestacija je podijeljena na tri dana kroz koja će se kronološkim redom, od prikaza života u prapovijesti do prikaza života u srednjem vijeku, odvijati tematski program ukrašen u duhu pojedinog razdoblja prošlosti. Izvođači projekta (uglavnom studenti arheologije i srodnih znanosti) biti će konstantno na raspolaganju stranim i domaćim posjetiteljima jer je cilj kroz interakciju s mladim “stručnjacima” i budućim znanstvenicima upoznati posjetitelje s važnosti arheologije i baštine te s povijesti grada i otoka Krka.

U Frankopanskom Kaštelu i na trgu Kamplin će se odvijati igre i radionice za djecu, radionice eksperimentalne arheologije i demonstracije starih zanata, popularno-znanstvena predavanja, nastupi, a moći će se kušati i kuhinja prema prapovijesnim i povijesnim receptima. Uz program će se održati i izložba fotografija “Fotografski CV: Baština mora i gora” gdje će se izložiti radovi sedam odabranih autora koji prikazuju prirodnu i kulturnu baštinu Primorsko-goranske županije.
Cilj radionica je uključiti djecu i mlade u promoviranje arheologije kao znanosti, njegovanje kulturne baštine i popularizacija znanosti, a cilj samoga projekta je kroz neformalnu edukaciju, interakciju, igre, demonstracije i radionice upoznati posjetitelje s bogatom poviješću grada i otoka Krka te ukazati na važnost arheologije i kulturne baštine u svakodnevnom životu.

Manifestacija se zatvara u nedjelju 14.7. s nastupima KUD Poljice i don Demižon i Eggo3Pizze.

Organizatori:
Udruga Centar za znanstveno-istraživački rad i popularizaciju arheologije ZipArh, Udruga Kreativni Krk i Eko udruga Vilino Polje iz Mostara

Opširnije:
https://www.tz-krk.hr/