Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski nakladnik Mitopeja objavio knjigu s NFC tehnologijom

Hrvatski nakladnik Mitopeja posegnuo je za tehnologijom komunikacije bliskog polja (NFC) kako bi podignuo iskustvo čitanja na višu razinu, posebnim izdanjem pustolovnog klasika švedskog pisca Fransa G. Bengtssona 'Crveni Orm' s ugrađenim čipom koji čitatelju nudi posebno iskustvo prelaženja granica između svjetova.
vrijeme: 15.07.2019.
url: https://hr-hr.facebook.com/mitopeja/
NFC ili komunikacija bliskog polja u svijetu je, pa i Hrvatskoj, već dug niz godina poznata tehnologija čijom bi primjenom svakodnevica prosječnog korisnika trebala biti znatno olakšana, stoji u najavi.

 

Kao što je slučaj sa svim novinama, i korisnost postojanja i korištenja NFC-a često otvara rasprave i budi kontroverze, no njegova je primjena, i na mjestima gdje je zaživjela, trenutno usmjerena na nešto profanije sfere života; beskontaktno plaćanje namirnica, korištenje beskontaktnih kartica u javnom prijevozu, a mogu se naći i u sve popularnijim fitness narukvicama. Ali u knjigama?

 

"Zašto tiskani primjerak ne bi stajao oplemenjen dodatnim, digitalnim sadržajima? Uoči ljeta 2019., Mitopejini vizionari čitatelje okreću prema budućnosti, vodeći ih na putovanje u slavnu vikinšku prošlost uz 'Crvenog Orma', pustolovni klasik švedskog pisca Fransa G. Bengtssona", ističe se u najavi.

 

Na predlistu crnom kožom presvučene knjige nalazi se sitan čip koji, postavi li se iznad njega mobitel ili kakav drugi uređaj s ugrađenim NFC-om, čitatelja vodi na internetsku stranicu koja zasad nudi biografiju autora, a u budućnosti će obuhvaćati i druge zanimljive sadržaje. Kako se ističe u najavi, riječ je pionirskom poduhvatu ne samo na hrvatskom, nego i na svjetskom tržištu knjiga.

 

"Iskustvo prolaska kroz svjetove i brzog prelaska granica sad je, uz pomoć NFC tehnologije, po prvi put u svijetu podignuto na višu razinu, a za to je zaslužna mala zagrebačka nakladnička kuća Mitopeja", poručuje taj nakladnik.

 

Luksuzno ograničeno izdanje "Crvenog Orma" objavljeno je u 500 primjeraka. Svaka knjiga ima svoj individualnim broj, a jamči ga plastificirana naljepnica na vakumiranom ovitku. Čitatelji mogu narudžbom prilikom kupovine zatražiti i personalizirani broj od 001 do 500.

 

Roman "Crveni Orm" o vikinškom svijetu na prijelazu prvog kršćanskog tisućljeća, jedini je roman švedskog erudita Fransa G. Bengtssona, izvorno objavljen u dva dijela, 1941. i 1945. godine. Prožet stvarnim povijesnim ličnostima i pun ljudski prepoznatljivih likova, kao i stalnog previranja između svijeta starih nordijskih bogova i novih religija u nadiranju s juga, "Crveni Orm" omiljeni je klasik, u Skandinaviji smatran najboljim romanom o Vikinzima. (Hina)