Preskočite na glavni sadržaj

Festival 'Krapan EU Kapital 2019'

Svečano otvaranje festivala „Krapan EU Kapital 2019“ održat će se u subotu, 20. srpnja u 20 sati, otvorenjem izložbe „Svjetlo na početku tunela“, u Galeriji Potemkin, Krapan 42. Izlažu: Anka Blažić, Sabina Buljbašić, Bahrija Okanović, Hana Mušanović i Branka Cvjetičanin.
vrijeme: 20.07.2019.
url: http://krapan.eu/

Sudionici festivala: Anka Blažić, Bahrija Okanović, Hana Mušanović, Raif Mušanović, Ilir Krasniqi, Branko Golub, Andi Okanović, Sandro Aletić, Mirela Duda Aletić, Marko Marković, Mirjana Galo, Dean Zahtila, Marc Rader (Njemačka), Marijan Milevoj, Kreativni kolektiv Kombinat, Leo Kirinčić, Mario Zaccaria, Romina Tominić, OPG Brsečki česan, Udruga 4 grada Dragodid, Davor Andrić, Branka Cvjetičanin, Igor Bazijanac, Matija Kezele, Silvija Šikić, „Soda i Ghomorra“ i brojni drugi gosti.

Iz najave:

Ovogodišnje izdanje festivala Krapan EU Kapital ’19, kao i ostali ovogodišnji Polygon programi podružnice Krapan – Krapan KineDok i Vila Pinka – rezidencijalni program za umjentike i goste Krapna, priprema su za veliko finale u 2020. godini kada Krapan i svi mi skupa sudjelujemo u programu 3. Bijenala industrijske umjetnosti i programa Rijeka – europske prijedstolnice kulture 2020. kao njezino „nulto“ susjedstvo.
Krapan kao ishodište europske industrijske elite i epicentar propasti iste, mjesto je u kojem se dogodila prva organizirana pobuna radnika u svijetu. Krapan je nakupina energije i znanja, a mi smo novi rudari koji kopaju u rudnicima neznanja u potrazi za spoznajom tranzicijskog limba.
Polygon – Centar za istraživanja i razvoj projekata u kulturi ovogodišnji program ostvaruje u suradnji s Labin Art Expressom, MMSUom – Muzej moderne i suvremene umjentosti Rijeka, dijelom je regionalne platforme „Rudnici kulture“. Njegujemo suradnje s Comunita degli Italiani Albona „Giussepina Martinuzzi“ i ostalim udrugama nacionalnih manjina Labinštine, kao i s udrugom HOMO – udruga za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda iz Pule. Programski se ujedinjujemo i s međunarodnim europskim platformama KineDok. Ovogodišnji program podržan je i sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. – Polygon tim

https://www.facebook.com/events/966332290379645/ 

Polygon_regrutni Centar Poz... by on Scribd