natječaj, rezidencijalni program

Free_art_-_glitch/2 - rezidencijalni poziv


prijava: 10.06.2017.
mjesto: Karlovac

KA-MATRIX i Format © pozivaju autore i autorice koji djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom/diskurzivnom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 22. do 25. lipnja u Karlovcu, u prostorima MUZA - Mala Urbana Zajednica / Infoshop Karlovac i karlovačkom Trgu bana Jelačića. Prijave su otvorene do 10. lipnja 2017.

Prijave se primaju na info@ka-matrix.hr
U prijavi je potrebno navesti:
(1) vlastito (i scensko) ime i prezime,
(2) polazno mjesto putovanja,
(3) kratku biografiju,
(4) primjer autorske prakse i (5) kratku autorsku izjavu relevantne za temu rezidencije.
 
Poziv je usmjeren autori(ca)ma koji/e djeluju u polju (audio-)vizualne digitalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti, ...) bazirane na copyleft* principima, s naglaskom na glitch** tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.
 
Rezidentima iz drugih gradova priključit će se učenici - sudionici projekta Mladi u javnim prostorima – odlučivanjem kroz placemaking.
 
Vrijeme četverodnevnog rezidencijalnog programa namijenjeno je umrežavanju, suradnji i razmjeni znanja o ideologijama i načinima provođenja individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju free (slobodnu) umjetnost, te prezentaciji praxisa rezidenata putem postavljanja tematske privremene multimedijske instalacije u javnom prostoru grada Karlovca.

Za rezidencijalni program bit će odabrano najviše troje autora i/ili autorica, o čemu će biti obaviješteni do 12. lipnja 2017. godine.

Troškovi puta (unutar RH, najniže tarife), dijeljeni smještaj i osnovna tehnička oprema za postav instalacije su osigurani.
 
***
“free_art_-_glitch” program organizira KA-MATRIX - udruga za društveni razvoj u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C, u okviru projekata Inquiry Inc.[2017], Nova kultura _ Hibridni grad .017, U potrazi za izgubljenim - Hibridna okruženja i Mladi u javnim prostorima - kreativni placemaking.
 
Projekt se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

(R.P.B., 02.06.2017)