Preskočite na glavni sadržaj

More knjiga na Zrinjevcu posjetilo više od 150 tisuća posjetitelja

Peto izdanje kulturno-zabavne manifestacije More knjiga, koje se u organizaciji nakladnika Lumen održalo od 1. do 14. srpnja na zagrebačkom Zrinjevcu, posjetio je rekordan broj posjetitelja, njih više od 150 tisuća.
vrijeme: 17.07.2019.
mjesto: Zagreb; Zrinjevac
url: https://hr-hr.facebook.com/MoreKnjigaZrinjevac/
U dva tjedna održavanja, posjetitelji su u jedinstvenom ozračju središnje gradske oaze mogli uživati u bogatom programu književnih susreta, Art evenata, filmskih projekcija na otvorenom, te glazbenim druženjima pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te “intergalaktički jazz” by Harry Gustavson trio.


Za najmlađe je osmišljen program književnih radionica namijenjenih poticanju čitanja, a sve to uz više od 300 besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke, uz pravi ljetni ugođaj – koktele nazvane po knjigama, ležaljke i posebno dizajnirani prostor.


U intergalaktičkoj scenografiji koju je osmislio umjetnik Mario Miše, pod čarobnim instalacijama lebdećih meduza, park Zrinjevac pretvorio se u najpopularniju destinaciju svih ljubitelja dobre fotografije, ali i nezaobilaznih društvenih mreža, stoji u priopćenju.


Kao posebno iznenađenje ovogodišnjeg programa za sve ljubitelje dobre literature u sklopu Mora knjiga lansiran je novi roman planetarno popularnoga pisca Georgea R. R. Martina, autora serijala "Pjesma Leda i Vatre" po kojem je snimljena hvaljena HBO-ova serija "Igra prijestolja". U knjizi "Vatra i krv", čiji prijevod potpisuju Vladimir Cvetković Sever i Marko Kovačić, Martin se vraća u prošlost te, uz bogate ilustracije Douga Wheatleyja, govori o tome "što je prethodilo svemu, 300 godina prije 'Igre prijestolja'".


"Iznimno smo ponosni što smo već petu godinu za redom uspjeli kreirati događaj koji je zanimljiv i atraktivan Zagrepčanima, ali i sve većem broju stranih gostiju koji u ljetnim mjesecima posjećuju Zagreb", rekla je kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul. "Ovogodišnji program manifestacije predstavljao je spoj filma, glazbe i umjetnosti i drago nam je što smo u ova dva tjedna uspjeli ovako velikom broju posjetitelja, osim dobrobiti i užitka čitanja, približiti i ostale umjetnosti“, dodala je. (Hina)