Preskočite na glavni sadržaj

Gradsko kazalište Joze Ivakića sezonu završava premijerom predstave 'Pismo ocu'

Posljednja ovosezonska premijera najavljena je u srijedu u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima uz naznaku kako je riječ o predstavi 'Pismo ocu' Franza Kafke u adaptaciji Doriana Paulića i u režiji Damira Altumbabića koja će na scenu tog kazališta biti postavljena u koprodukciji s Centrom za kulturu iz Orašja.
vrijeme: 18.07.2019. 20,30 h
mjesto: Vinkovci, Gradsko kazalište Joza Ivakić, Hrvatskih žrtava 2
url: http://www.kazaliste-vinkovci.hr/

“Drago mi je što baš ova predstava vraća suradnju ova dva grada, a što se tiče same predstave, nastajala je nakon jako dugo vremena. Osnova ove adaptacije je djelo 'Pismo Ocu' po kojemu predstava nosi naziv. Djelo je nastalo 1919. kao stvarno pismo namijenjeno Hermannu Kafki, koje mu nikada nije uručeno. Predstava je rađena u stilu postkonceptualne umjetnosti - monodrama s likovima", objasnio je Dorian Paulić.
 
Po riječima ravnateljice Centra za kulturu iz Orašja Mandice Živković, predstava "Pismo ocu" rezultat je dobre suradnje Orašja i Vinkovaca na mnogim planovima, pa i kulturnom.
 
Ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić rekao je na završetku kazališne sezone kako je to kazalište osvarilo mnoge zapažene predstave, među kojima je posebice spomenuo "Staklenu menažeriju" u režiji Dražena Ferenčine, koja je izvedena u sklopu 26. festivala glumca i na kojem je Matea Marušić za ulogu Laure Wingfield dobila Nagradu "Nada Subotić" za najbolje umjetničko ostvarenje do 28 godina.
 
Premijera predstave "Pismo ocu", u kojoj su u glavnim ulogama Dorian Paulić i Katarina Krištić, na programu je u četvrtak, 18. srpnja u 20,30 sati. (Hina)