Preskočite na glavni sadržaj

Glazbene večeri kod Sv. Jeronima 2019.

Drugo izdanje festivala komorne glazbe "Glazbene večeri kod Sv. Jeronima" ponudit će četiri glazbena događanja, a održat će se u Kaštel Gomilici, od 22. srpnja do 21. kolovoza, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta.
vrijeme: 22.07.2019.
mjesto: Kaštel Gomilica

U ponedjeljak, 22. srpnja, će na otvorenju festivala nastupiti jedan od vodećih hrvatskih komornih sastava Papandopulo kvartet saksofona s izuzetnom atraktivnim programom na kojem će se naći i nekoliko djela suvremenih hrvatskih autora. Koncert će se održati na Opatičinom trgu ispred Kaštilica, s početkom u 21 sat.

U nedjelju, 28. srpnja, u staroj crkvici Sv. Jeronima, u 21 sat, nastupa duet Martin Draušnik na violini i Krešimir Bedek na gitari s programom na kojem su originalna djela i obradbe za ovaj sastav.

U utorak, 6. kolovoza, u staroj crkvici Sv. Jeronima, u 20.30 sati, u goste dolazi ansambl za ranu glazbu Ars longa s programom brokne glazbe pod nazivom Venerina glazba tišine.

I na kraju, u srijedu 21. kolovoza, u staroj crkvici Sv. Jeronima, u 20.30 sati, nastupa festivalski ansambl, ove godine u sastavu Antigoni Tsalla na flauti, Nika Zlatarić na violončelu, Wladimir Kossjaneko na violi te Mislav Režić na gitari. Program pod nazivom Schubertiade donosi djela Franza Schuberta i njegovih suvremenika.

Festival "Glazbene večeri kod Sv. Jeronima" održava se u organizaciji Udruge Sv. Jeronim, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Kaštela i TZ Grada Kaštela.
Umjetnički ravnatelj festivala je Mislav Režić.
 
Opširnije