Preskočite na glavni sadržaj

Koncertna turneja orguljaša Edmunda Andler-Borića po Ukrajini

Hrvatski orguljaš Edmund Andler-Borić boravit će u Ukrajini od 20. srpnja do 3. kolovoza 2019., gdje će održati pet solističkih koncerata u četiri ukrajinska grada s dva različita programa. 
vrijeme: 20.07.2019.
mjesto: Ukrajina

Gostovanje započinje recitalom u gradu Lavovu u koncertnoj dvorani Lavovske Filharmonije u sklopu festivala Pizzicato e Cantabile. U istom gradu Lavovu, ali s drugim programom nastupit će na orguljama rkt crkve sv. Marija Magdalena u sklopu 11. Međunarodnog orguljaškog festivala. Nastavak gostovanja slijedi u gradu Chernivtsi nekadašnjem središtu povijesne pokrajine Bukovine kao najistočnijeg dijela Austrijskog carstva. U Chernivtsima nastupa u sklopu Međunarodnog orguljaškog festivala Chernivtsi u armenskoj katoličkoj crkvi. U sklopu festivala Lutsk Organum orguljaš Edmund Andler-Borić nastupit će u rkt crkvi sv. Petra i Pavla. Završni koncert ga očekuje u gradu Rivne u sklopu festivala Musica Viva Organum u koncertnoj dvorani.

Na programu orguljaša Edmunda Andler-Borića uz europske skladatelje Bacha, Widora, Ebena, Kalejsa, Glassa, također se nalazi i čitav niz hrvatskih skladatelja od Andrije Motovunjanina, hrvatskih franjevačkih anonimusa, Bajamontija, Franje Lučića i Franje Dugana. Također na programu su i dvije skladbe suvremenog ukrajinskog skladatelja Bogdana Kotyuka što daje jednu posebnost ovom gostovanju. Ova turneja ostvarena je i uz potporu Ministarstva kulture RH.