Preskočite na glavni sadržaj

23. seminar Arhivi, knjižnice, muzeji / Upravljanje podacima u AKM zajednici

23. seminar Arhivi, knjižnice, muzeji na temu 'Upravljanje podacima u AKM zajednici' održat će se u Poreču, od 27. do 29. studenoga 2019. Prijave izlaganja, radioničkih i posterskih izlaganja, otvorene su do 15. rujna 2019.
vrijeme: 27.11.2019.
prijava: 15.09.2019
mjesto: Poreč, Hotel Valamar Diamant
url: http://akm.hkdrustvo.hr/
 
Seminar "Arhivi, knjižnice, muzeji: mogućnosti suradnje u okruženju globalne informacijske infrastrukture" promiče suradnju arhiva, knjižnica i muzeja s ciljem poboljšanja korisničkih usluga kroz jedinstveni, koherentni pristup različitim izvorima podataka, što podržavaju i suvremene  informacijske tehnologije.

Tema ovogodišnjeg seminara - upravljanje podacima u AKM zajednici - aktualna je u brojnim područjima stručnog rada, ali i u svojim širim društvenim, pravnim i znanstvenim aspektima. Obuhvaća različita područja - od pitanja prikupljanja, obrade, zaštite i dostupnosti podataka, organizacije, korištenja i pohrane pojedinih vrsta podataka (osobni podaci, GIS, istraživački podaci, Big Data i dr.), neusklađenosti propisa vezanih uz korištenje i zaštitu podataka, pitanja vezanih uz autorska prava i prava na pristup informacijama do tema vezanih uz razvoj, primjenu i utjecaj ICT na upravljanje podacima. Također, upravljanje podacima uključuje i produkciju, oblikovanje, obradu, objavu, sigurnost, pohranu, razmjenu i interoperabilnost podataka te brojne druge stručne i interdisciplinarne teme.

Prijave izlaganja, radioničkih i posterskih izlaganja otvorene su do 15. rujna 2019., a moguće su isključivo putem službene mrežne stranice seminara http://public.carnet.hr/akm/

Obavijest o plaćanju kotizacije
(.pdf)

Detaljnije:
http://akm.hkdrustvo.hr/


Organizatori: Hrvatsko muzejsko društvo (glavni organizator), Hrvatsko arhivističko društvo, Hrvatsko knjižničarsko društvo. Suorganizatori: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatski državni arhiv, Muzejski dokumentacijski centar, Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za informacijske znanosti, Filozofski fakultet, Sveučilište J. J. Strossmayera, Osijek, Odjel za informacijske znanosti, Sveučilište u Zadru, ICARUS Hrvatska.
Seminar je podržan od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.