Preskočite na glavni sadržaj

Artistico - festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna

U nedjelju, 21. srpnja, na rovinjskoj rivi održat će se još jedno izdanje Artistica – festivala nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna na kojem posjetitelji imaju priliku upoznati drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode domaćih i stranih autora.
vrijeme: 21.07.2019.
mjesto: Rovinj
url: https://www.facebook.com/udruga.rekreator
Nasuprot komercijalne ponude, Artistico okuplja i prezentira umjetničku i dizajnersku produkciju predstavljajući različite ideje, rješenja i brendove domaćih i stranih autora.
 
Na ovom izdanju čeka nas preko 20 sudionika iz Hrvatske, Slovenije i Srbije te njihovi brendovi: Vitrum In Fabula - jedinstvene kolekcije od visokokvalitetnog stakla koje autorice same dizajniraju i oblikuju; Narteos - proizvodi kreativnog dua koji kombinira keramiku i drvo; Moi Style - dodatci napravljeni od sirovih prirodnih materijala; Levin Coco - dizajnerski proizvodi od ručno printanog tekstila; Blejboj - ručno izrađeni novčanici u origami tehnci savijanja papira; jedinstveni nakit od naočalnih leća, raznih kovina, drva, smole, porculana i keramike: SI&Eter, Ayelen, JunkJewellery, Alani's Handmade, NIO nakit, Zazino drvo, IM handmade jewelry i Nakitarium; ručno rađena keramika Idjea Art autorice Ive Vrbanec i mlade obiteljske firme Total Art; šarena umjetnička djela i skulpture Sanje Oplanić i Ivana Bobana; Sankasu - creative crocheting, Krsnichka, Drevo Življenja i Calligraphy by Loredana Zega iz Slovenije te riječki Eurodives.
 
Uz nezaobilazan shopping i druženje s umjetnicima, Artistico donosi i Stop And Paint i Create Your Own radionice za sve posjetitelje. S namjerom da probudi kreativnost i potakne stvaranje na licu mjesta, Artistico je pripremio posebno opremljen prostor za likovno izražavanje s osiguranim materijalima u kojem su posjetitelji dobrodošli sami isprobati različite likovne tehnike i slobodno stvarati, kao i Junior Art Corner za najmlađe posjetitelje.