Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljena ilustrirana knjiga 'Velika Biblija u stripu'

Knjiga "Velika  Biblija u stripu", koja na gotovo 750 stranica donosi biblijske pripovijesti ilustrirane u formi stripa, predstavljena je u četvrtak u nakladnoj kući Verbum u Splitu. Autor je strip umjetnik Sergio Cariello, a prijevod potpisuje Katarina Gugić.
vrijeme: 19.07.2019.
url: http://www.verbum.hr

"Ova je knjiga nastala na inicijativu kršćanskog izdavača  Davida Cooka, koji je angažirao crtača stripova Sergia Cariella poznatog po svojim junacima kao što su Batman, Ironman, Spiderman, Superman", napomenuo je glavni urednik Verbuima Petar Balta dodavši kako je Cariello tri godine posvetio stvarajući ilustracije za ovu knjigu.

Po Baltinim riječima, knjiga „Velika  Biblija u stripu“ je rađena za mladu generaciju 21. stoljeća koja je vizualno usmjerena pa knjiga donosi, poput vizualne odiseje, cijelu biblijsku povijest, nastojeći  Bibliju učiniti privlačnom za mlade naraštaje.

Istaknuo je kako knjiga u atraktivnoj vizualnoj formi stripa donosi cjelokupnu Bibliju, počevši od Knjige postanka do Knjige otkrivenja. Sergio Cariello je uspio na gotovo 750 stranica punoga kolorita i s tisućama sjajnih ilustracija vjerno oživjeti drevni svijet biblijske povijesti,“ rekao je Balta i dodao kako je do sada ova knjiga prevedena na gotovo 100 jezika.

Ravnatelj nakladne kuće  Verbum Miro Radalj je naglasio je kako se radi o iznimno važnom izdanju Biblije koju se smatra najkompetentnije i najbolje ilustriranom Biblijom. (Hina)